Demirtaş çağrısına yine askeri karıştırdı

'PKK derhal elini tetikten çekmeli' diye çağrıda bulunan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, çağrısına yine askeri de karıştırdı.

GİRİŞ 08.08.2015 10:38 GÜNCELLEME 10.08.2015 14:05
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

PKK'ya direk silah bırakma çağrısı yapamadığı için günlerdir eleştirilen HDP Eş Genelbaşkanın Selahattin Demirtaş, Van'da yaptığı son çağrısında Türkiye Cumhuriyeti'ni korumakla görevli olan askeri de işin içine katarak çağrısını yineledi.

Demirtaş, PKK'nın elini tetikten derhal çekmesi gerektiğini söylerken, ordunun da operasyonları durdurması gerektiğini vurguladı.

İşte Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları:

"BU HAFTA ÖNEMLİ GELİŞMELER OLABİLİR"

"Bu hafta bugün yarın önemli gelişmeler olabilir. Neye dayanarak söylüyorum halkın barış isteğine güvenerek söylüyorum. Annelerden babalardan rica ediyorum, ömrünüzü bu çocuklar için harcıyorsunuz bulunduğunu her yerde sesinizi yükseltin. Halk talimat verirse siyasetçiler onun gereğini yapmak zorunda kalırlar. Barış için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Gece gündüz bu çabanın içindeyiz.

"KAN DURSUN, BARAJ ALTINDA KALALIM"

Türkiye'nin yüzde 80'i barış istiyor. Biz de barış için çalışacağız. Tek derdimiz oy olsaydı,AK Parti'yi geriletmek olsaydı yerimizde otururduk. Savaş politikası AK Parti'yi bitirir. Bizim için önemli olan kanın durmasıdır. Baraj altında da kalabiliriz.

İKİ TARAFA DA SESLENDİ

Bugün iki tarafa da sesleniyoruz. PKK derhal elini tetikten çekmeli, hükümet bir an evvel diyalog için hazır olduğunu beyan etmelidir.

"BARIŞ ACİLDİR"

Koalisyon kurulur ya da kurulmaz, ama barış acildir. Sayın Davutoğlu bunu sizden talep etmiyoruz bunu yapmaya mecbursunuz.

Gerçek iş yapıyoruz sonuç almak istiyoruz. Bekliyoruz, somut adımlar atılsın istiyoruz

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 49
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Baktı ppk ağır kayıplar verirken,Partisi kapanacak Vekiller ceza alacak hemen yan çizmeye başladı..?
    Cevapla
  • Ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu devlet eski devlet degil komutanida reiside alni secdelidir. Biz yalniz secdede egiliriz diyor reis. Demirtas avrupaya secdesini etti simdi dua ediyor
    Cevapla
  • başgan 8 yıl önce Şikayet Et
    Siz sözünüzü pkk ya gecirmeye calışın Türk ordusuna vereceginiz aklida kendinize saklayin Türk ordusu ne yapacagını iyi bilir.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlari gündemde tutmayin
    Cevapla
  • vanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    bir vanlı olarak operasyonları destekliyorum ve devam etmesini istiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sadece sınırlarımızı değil sağduyumuzu da koruyalım!
Ahlaksızlığa bakanlık 'dur' dedi! 19 ilde operasyon! 65 şüpheli yakalandı