250 sivil toplum kuruluşundan sivil harekât!
Yeni anayasaya destek veren 250 sivil toplum kuruluşu, Türkiye Anayasa Platformu'nu kurdu. Platform ilk toplantısına Erdoğan da katılacak.

Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşları yeni anayasa konusunda farkındalık oluşturmak ve içeriğine yönelik öneriler geliştirmek amacıyla, 'Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte' sloganıyla, Türkiye Anayasa Platformu'nu kurdu.
Memur-Sen, ASKON, Birlik Vakfı, Ensar Vakfı, Hak-İş, İHH İnsani Yardım Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, MÜSİAD, ÖNDER, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, TÜMSİAD ve TÜRGEV'in de aralarında bulunduğu 250'ye yakın STK, 28 Ocak'ta yeni anayasa çalışmalarına start verecek. Türkiye'nin 7 bölgesinde çalışmalar yapacak platformun, 28 Ocak'ta ATO Congresium'da düzenleyeceği ilk toplantısına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katılacak.
250'YE YAKIN STK BİR ARAYA GELDİ
Türkiye'nin her bölgesinde yeni anayasa ile ilgili toplantılar yapacak platform üyeleri, siyasi partilerle de görüşerek anayasa çalışmalarının hızlanması için çaba harcayacak. Platform üyelerinden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Anayasa Platformu'nu SABAH'a anlattı.
Yalçın, Türkiye'nin 30 yılı aşkın süredir vesayet anayasasıyla yönetildiğini belirterek şunları kaydetti: "Siyasetin uzlaşamaması nedeniyle yeni anayasa talebi rafa kaldırılıyordu. Sivil toplum olarak burada biz bu riski görerek, sivil toplumun kararlılığını ifade etmek ve 82 Anayasası'na itirazımızı dillendirerek Türkiye'ni yeni anayasa ihtiyacına en ciddi ve kapsamlı desteği vermek için bunu toplumsal anlamda tetiklemek için bir araya geldik. Şu an 250'ye yaklaşmış durumda destek veren kuruluş sayısı ve her geçen dakika artıyor. Bölgesel toplantılar, 7 bölgede toplantı gibi, siyasi partilerle bir araya gelme gibi çeşitli seçenekleri şu anda tartışıyoruz."
HEPİMİZİN ANAYASASI
Platformun sloganının 'Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte' olduğunu belirten Yalçın, "Şunun Anayasası', 'Bunun Anayasası' gibi bir anayasa kısıtlamasından Türkiye kurtulmalı. Hepimizin anayasası için, 'Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte' diyoruz. Herkesin katkısını sunabileceği, anayasa konusunda öneri getirenlerin önerilerinin tartışılabileceği ve ortak uzlaşının olacağı bir zemini hedefliyoruz" dedi.
GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN
Platform üyelerinin çağrı metninde, 1982 Anayasası'nın Türkiye'nin yeni vizyonuna yol haritası olmaktan uzak olduğu vurgulanarak, şöyle denildi: "Mevcut anayasaya dair itirazlardaki tutarlılık, 'Yeni anayasa yapmalıyız' kararlılığına dönüşmüştür. Millet 'Ben varım', millet iradesi, 'Ben hazırım' diyor. Yeni anayasa için herkesin, her kesimin söyleyecek sözü olduğuna inanıyoruz."
-
Türkhakkı 9 yıl önce Şikayet EtBaşkan Türk Tipi başkanlık istiyoruz.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Enes 9 yıl önce Şikayet EtNeden Mustazaflar Cemiyeti ve Hüda Par'a yakın STK'lar yok. Daha ne zamana kadar bu Müslümanlara göz kapatılacak...!!!Beğen Toplam 1 beğeni
-
osmanlı 9 yıl önce Şikayet Etartık bu anayasa işi çok uzadı bir an önce işi bitirmek lazım bu stk lar yahudi kökenli stk lar değil dişardan da emir almazlazlar diğer stk lar gibide düşmanlık yapmazlar memleketlerineBeğen Toplam 3 beğeni
-
hoca 9 yıl önce Şikayet EtYoi halkta karşılığı olan ama dürüst halkta karşılığı olan kuruluşlarBeğen Toplam 3 beğeni
-
misafir1 9 yıl önce Şikayet Ethalk arasında fazla karşılığı olmayan STKlar.Beğen Toplam 5 beğeni
-
Anonim 9 yıl önce Şikayet EtYahu he he, Sen gibilerin karşılığı var ya ...Beğen Toplam 5 beğeni