Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz çıkış: Atatürk dediler..
Türk Dil Bayramı etkinliğinde konuşan Kılıçdaroğlu, resmi ideolojinin 'Atatürk, Atatürk' diyerek suistimallerde bulunduğunu söyledi.
![Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz çıkış: Atatürk dediler..](https://i20.haber7.net/resize/1280x720/haber/haber7/bigmanset/2016/39/kilicdaroglundan_surpriz_cikis_ataturk_dediler_1474927786_7931.jpg)
Yıllarca "resmi ideoloji"nin Mustafa Kemal Atatürk'ü kullanarak yaptığı suistimallerle ilgili, Kılıçdaroğlu'ndan şaşırtan bir çıkış geldi.
ATATÜRK'ÜN SİYASET İÇİN KULLANILDIĞINI İTİRAF ETTİ
Atatürk üzerinden siyaset yapıp toplumun büyük bir bölümünü ötekileştiren, mağdur eden zihniyetin, Atatürk'ün geride bıraktıklarına dahi saygı duymadığı gerçeği, bu kez CHP liderinin ağzından teyit edildi.
Türk Dil Bayramı etkinliğinde konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Türk Dil Kurumu'nun öneminden bahsederek, Atatürk'ü dilinden düşürmeyenlerin 12 Eylül darbesi sonrası Atatürk'ün yadigarı olan bu kurumu kapattığını söyledi.
"ATATÜRK, ATATÜRK" DEDİLER...
Kılıçdaroğlu konuyla ilgili şöyle konuştu:
"Türk Dil Kurumu yeniden özerk bir yapıya kavuşturulmalı, yönetim ve araştırma etkinliklerinin özgürleştirilmesi sağlanmalıdır. Hep darbeden söz ederiz, darbe hukukundan söz ederiz. Darbeden en büyük zararı özellikle 12 Eylül darbesinde Mustafa Kemal’in kendisi ve onun mirası görmüştür. ‘Atatürk Atatürk’ dediler, Atatürk’ün bütün kurumlarını neredeyse kapattılar. Kapatılan o kurumlardan ikisi de Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’dur. "
-
Hakkı 8 yıl önce Şikayet EtZaten Genetiği Değişmiş Ve Türkiye Düşmanı Ülke Ve Terör Örgütlerinin Sığınağı Ve Sözcüsü Bir Truva Atı Olmuş Durumda Hainliktede Sınır Tanımaz Bir Parti Olmuş DurumdaBeğen
-
kaptan 8 yıl önce Şikayet Etanlasilan kimse anlamamis NE DEDIGINI bakin ne diyor KK atatürk dediler tüm kurumlari kapattilar YANI burda yine CHP disindaki diger partileri hedef almis en basta da hükümeti zira 12 yildir indirilemeyen akp yi aslinda kendilerinden baska kimsenin ATATÜRK cü olmadigini sadece kullanildigini anlatmaya calisiyor oysa ata yi en cok ve her yerde kullanan in CHP oldugunu unutmus cocuk parkini dahi CHP yikmiskenBeğen
-
kepçe 8 yıl önce Şikayet Etboşuna şunu dedi bunu itiraf etti diye sevinmeyin bu adamın bir günü diger gününü tutmuyor nasılsa inkar eder grip oldum der kabullenmez bir şekildeBeğen Toplam 1 beğeni
-
Musa 8 yıl önce Şikayet EtBozuk saat bile günde 2 kere doğruyu gösteriyor. 2 aydır 2.doğru konuşması çok mu?Beğen Toplam 3 beğeni
-
GERÇEK URFALI 8 yıl önce Şikayet EtATATÜRK ATATÜRK diyen sizsiniz sonra da lafları kıvıran siz oluyorsunuz .eğer bu vatanı seven gerçekten varsa birlik olur dirlik verir insanlara ...Beğen Toplam 1 beğeni