Kurtulmuş: Arkamızda holding yok

Muş'ta vatandaşlara seslenen Has Parti lideri Numan Kurtulmuş, kendi imkanları ile seçim meydanlarına koştuklarını belirtirken diğer partilerden farklı yönlerini anlattı.

Kurtulmuş: Arkamızda holding yok
Kurtulmuş: Arkamızda holding yok
GİRİŞ 13.05.2011 20:07 GÜNCELLEME 13.05.2011 20:07
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Bizim kitabımızda sağcı, solcu, Kürt, Türk, Alevi, Sünni diye ayrım yapmak yok. Bizim kitabımızda herkes Hazreti insan olarak yazar'' dedi.

Bitlis'ten karayolu ile Muş'a gelen Kurtulmuş, yağış nedeniyle miting öncesi Muş Belediyesini ziyaret ederek yağmurun dinmesini bekledi.

Kurtulmuş, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, siyasi parti liderlerine üslup konusunda uyarılarda bulunarak, şunları kaydetti:

''Türkçe'de güzel bir söz var: 'Üslubu beyan aynıyla insan. Herkes kendisinde olanı ortaya koyar. Maalesef özellikle AK Parti ve CHP arasında ortaya çıkan üslup, fevkalade seviyesiz bir üsluptur. Milletimiz yaka silkeleyip illallah diyor. Bu üslup sadece bugünlerde ortaya çakın bir şey değil. 8 yıldır iktidar ve muhalefet arasında her konuda sürekli kavga, hakaret, ötekileştirme, kamplaştırmak ve kutuplaştırmak tarzında bir siyaset yapılıyor. Kanaatimce bunu bilerek yapıyorlar. Seçime az bir zaman kaldı inşallah çok üstü açık galiz küfürler etmezler. Aslında oraya doğru da hızla gidiyorlar ve bunu bilerek yapıyorlar. Sağcılar bu tarafa oy versin, solcular şu tarafa oy versin diye kamplaştırmanın kolay bir yolu olarak da hakareti, birbirini küçümsemeyi, bir birini adam yerine koymamayı ve karşı tarafı ötekileştirmeyi tercih ediyorlar.''

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''İmam öksürürse cemaat verem olur. Allah'a çok şükür bu millet sokaklara dökülmüyor. Saldırının içerisinde olmuyor. İşte yoksulluk, fukaralık ve kimlik sorunu toplumu gerginleştirmiş bir hal almıştır. Bunun üstüne bir gerginlik çıkarmak sokakların karışmasına neden olur. Bu bakımdan üslubumuza çok dikkat etmemiz gerekiyor.''

Daha sonra Belediye Meydanı'na geçerek halka hitap eden Kurtulmuş, 12 Haziran'daki seçimin ardından yeni bir Türkiye'nin kurulacağını belirterek, şunları söyledi:

''Bizim arkamızda holdingler yok, devlet yok. Para babaları yok, özel uçaklarımız yok. Bizler arabalarla geliyoruz ve onun için de geç kalıyoruz. Arabamız da olmasa yürüyerek, koşarak gelirdik buralara. Bizim kitabımızda sağcı, solcu, Kürt, Türk, Alevi, Sünni diye ayrım yapmak yok. Bizim kitabımızda herkes Hazreti insan olarak yazar. Biz herkesin sesi olmaya çalışıyoruz. 12 Haziran'daki seçimler eski Türkiye'nin tasfiye seçimi ve yeni Türkiye'nin kurulacağı bir seçim olacaktır. Yeni Türkiye'yi de halkın desteği ile HAS Parti kuracaktır.''

Konuşmasında AK Parti iktidarını da eleştiren Kurtulmuş, ''Kürt sorunu üzerinden siyaset yapan iktidar şimdi 'Kürt sorunu yok' diyor. Sayın Başbakan hangi adımı attınız da şimdi sorun yoktur diyorsunuz? Kürt meselesini, inancı sağlam insanların meselesini, alevi meselesini, başörtü meselesini erteleyemezsiniz. Ertelenmiş özgürlük talepleri en büyük zulümdür'' diye konuştu.

Geceyi Muş'ta geçirecek Kurtulmuş, yarın karayolu ile Bingöl'e gidecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • ibrahim 13 yıl önce Şikayet Et
    Numan hocam iyisin hoşsun da.... Üslup konusunda haklı olarak eleştirmişsinde. Farzı misal akp'nin yerine %40- %50 oy aldın tek başına iktidar olarak geldin. CHP - AKP arasındaki gerginliğin senin partinle chp arasında olmayacağını nasıl iddia edebiliyorsun. Olaylara istediğiniz kadar özgürlükçü yaklaşın, temsil ettiğiniz ve içinden çıktığınız siyasi akımdan dolayı her hareketiniz akp ile aynı eleştirileri alacak. Her icraatınız gerici, yobaz olarak yaftalanacak. Tutup doğuda ki problemlere bir el atayım diyeceksiniz. Biri tutacak haburda bir gösteri yapacak, fatura size kesilecek...
    Cevapla
  • Ahmet Gül 13 yıl önce Şikayet Et
    Size verilen oylar bosuna verilmis oylardir .. Alacaginiz % 1-2 puan ile size verilen oylara yazik ediyorsunuz . BU ülkeye faydaniz olacaksa ayni yolda oldugunuz ak partiye destek ile saglayabilirsiniz.
    Cevapla
  • Tiryaki X 13 yıl önce Şikayet Et
    Oy Verip Pişman Olmayacağımı Düşündüğüm Tek Lider: Kurtulmuş. İster barajı aşsın ister aşamasın oy verip de pişman olmayacağıma inandığım tek lider Kurtulmuş'tur. Sözleri ve duruşuyla siyasi seviyeyi yükseltmesiy bile bu ülkeye büyük katkı sağlıyor. Siyasette kuru laf yarışına, gerginliğe gerek yok.
    Cevapla
  • Selim Tokcan 13 yıl önce Şikayet Et
    Aglamaya erken basladi. Mazeret bildirmeye baslamis simdiden. Yazik. Demek ki kalip ayri, kalp ayri. Saadet'in sanki sirtini dayadigi holding varmis gibi. Önemli olan cizgi sahibi olmak. Gönüllü birliktelik projesi gibi laflar bos laflar.
    Cevapla
  • kasım yurtlu 13 yıl önce Şikayet Et
    YA HU SEN NE BİÇİM BİR ADAMSIN, GÜCÜNÜ HOLDİNGDEN Mİ YOKSA HALKTAN MI ALACAKSIN?. Sen maratona başlamadan kaybetmişsin. Halka güvenmeyen holding destekçisi chp den hiç mi ders almıyorsun, hiç mi yüzün kızarmıyor.Adam diyorduk senin için ama kalıbının adamı değilmişsin. Alternatif diyorduk ama gördükki sen başlamadan bitirmişsin bu maratonu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şubat ayına kadar devam edebilir! Uzman isim bir bölgeyi uyardı
MİT'ten PKK'ya ağır darbe! PKK/YPG Tel Rıfat sözde sorumluları etkisiz hale getirildi!