Erdoğan'ın 'ayağa kalkmadı' dediği korgeneral

Başbakan Erdoğan'ın ATO'da yaptığı konuşmada "Ayağa kalkmadı, bedelini ödedi" ifadesini kullandığı asker şimdi Meclis'e girmek için yarışıyor.

Erdoğan'ın 'ayağa kalkmadı' dediği korgeneral
Erdoğan'ın 'ayağa kalkmadı' dediği korgeneral
GİRİŞ 18.05.2011 17:57 GÜNCELLEME 18.05.2011 17:57
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan, 2004'te Çanakkkale’deki törende kendisine ayağa kalkmayan o zamanın korgenerali Engin Alan için, "Ayağa kalkmadı, bedelini ödedi" ifadesini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası’nda katıldığı toplantıda muhalefete bir kez daha adayları üzerinden yüklendi.

Erdoğan, “Bu aziz millet, bu çetelere tekrar geçit vermeyecek, onların Türkiye'ye musallat olmasına müsaade etmeyecektir” dedi.

Erdoğan, başta eski ATO Başkanı Sinan Aygün olmak üzere Ergenekon sanığı adaylar nedeniyle CHP yüklendi.

Başbakan, “Çete rüzgarıyla, belli medya kuruluşlarının rüzgarıyla yelkenini şişirenler, milyon kere de 'Ben dürüstüm' deseler, üzerlerindeki çete lekelerini temizleyemezler'' yorumunu yaptı.

Başbakan Erdoğan’ın hedefinde MHP de vardı. Erdoğan, konuşmasında 2004 yılında Çanakkkale'deki anma törenlerinde ayağa kalkmayan Korgenerali, isim vermeden hatırlattı. Erdoğan şunları söyledi;

“Kendisi, miting meydanlarında hiç bir ilke tanımadan yalan söyleyebiliyor. Bu ülkenin Başbakanı'na en ağır küfürleri edenleri partisinden aday yapabiliyor.Bir ülkenin Başbakanı anma törenine gider de bir Korgeneral ayağa kalkmaz mı? Kalkması gerekir. Kalkmadığı takdirde bedelini öder. Bedelini de ödedi. Gideceği yeri o da buldu, çünkü bakın bu ülkenin değerleriyle oynayanlar var.”

Erdoğanın hatırlattığı Korgeneral’in MHP'nin milletvekili adayı, tutuklu Ergenekon sanığı Engin Alan olduğu belirtiliyor.

Alan, yaklaşık 1 sene önce basına yansıyan haberlerde olayı anlatmıştı.

Engin Alan, "O dönem Başbakan törenlere geç geleceğini söylemişti, kabul etmedim. Töreni zamanında başlattım. Konuşmasından sonra da ayağa kalkmadım, alkışlamadım" ifadelerini kullanmıştı.

ntvmsnbc

YORUMLAR 28
  • Mehmet Bodur 13 yıl önce Şikayet Et
    BİR ASKERLE BİR SEÇİLMİŞ HİÇ AYNI OLUR MU? YAŞASIN MİLİTARİZM.... Tabi ki ayağa kalkmayacak. Koskoca asker. Başbakan dediğin nedir ki? Bakanların başı. Bakanlar kim; seçilmiş milletvekilleri. Koskoca asker dinler mi vekili. O trans usulüyle millete direk bağlanıyor. Vekil de neymiş? En büyük asker bizim asker. Yaşasın militarizm. Hop bi dakka hatlar karıştı. Kendimi birden ergenekoncu sandım-))
    Cevapla
  • E.gül 13 yıl önce Şikayet Et
    Su MHP Birzaman Gönül verdigimiz Ülkücülerin siyaset yaptigi parti olmaktan coook uzak kaldi. Ülkücülerin Bu milletede milletin Sectiklerinede saygisi var. Ama bunu ne Bahceli nede Porno beyleri anlayamaz.
    Cevapla
  • MMahduMM 13 yıl önce Şikayet Et
    Ve MHP'li cevap verir. Adamın Özel Hayatı... Karışamassınız :)))
    Cevapla
  • Ahmet Özbir 13 yıl önce Şikayet Et
    MHP OLDU TOZ-DUMAN, BALYOZCUYA SAHİP ÇIKTI, ALEMCİ VEKİLLERİ KUCAKLADI!... Bütün bu olup bitenleri gören yüce millet gereğini 12 Haziran'da yapacak elbet! İSTİKRAR CANIMIZ, KAOSÇULARA YEDİRMEYİZ GÜZELİM VANAMIZI BİZ!.. MHP olmuş CHP'nin kankası dava arkadaşı, yetmemiş millete balyoz indiren demokrasi düşmanlarını bağrına basmış o da yetmemiş alemci vekilleri kucaklamış sahip çıkmış, velhasıl milleti hiçe saymışlar alay edip vatan sevdalısı bir hükümete saldırmışlar, plancıların, kaosçuların, vatandöverlerin gittiği yolda ilerlemişler. Öyleyse ÜLKÜCÜ YİĞİTLER BU MHP'YE ÖYLE BİR TOKAT VURACAK Kİ OSMANLI TOKADI BİLE AZ KALACAK!.. Gel 12 Haziran gel, MHP'yi BARAJALTINA GÖNDERİVER!..
    Cevapla
  • CİHANGİR 13 yıl önce Şikayet Et
    minber. kardeşim çok güzel yazmış, helal olsun. Kör gözlere, sağır kulaklara, taş kafalara dank eder inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyoğlu Belediyesi'nde 'tahliye' tartışmalarının perde arkası ortaya çıktı
Konya Ovası'nda 24 obruk tek fotoğraf karesinde