Erdoğan 2 gün sonra bunları yapamayacak

12 Haziranda yapılacak milletvekili genel seçiminde propaganda ve yasakları, 2 Haziran'da başlayacak. Bu tarihten itibaren sonra neler yapılamayacak.

Erdoğan 2 gün sonra bunları yapamayacak
Erdoğan 2 gün sonra bunları yapamayacak
GİRİŞ 31.05.2011 11:59 GÜNCELLEME 31.05.2011 11:59
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bu tarihten itibaren açılış ve temel atmaları da kapsayan törenler düzenlenemeyecek, seçim propagandasına dönük gezilerde makam otomobilleri ve resmi hizmete tahsis edilen araçlar kullanılamayacak. YSK, seçim propaganda ve yasaklarının başlangıcı 2 Haziran 2011'den oy verme gününü takip eden güne kadar olan yasakları belirledi.

Buna göre, oy verme gününden önceki onuncu gün olan 2 Haziran Perşembe günü sabahından, oy verme gününden önceki 11 Haziran Cumartesi günü saat 18.00'e kadar olan propaganda süresinde, denetim ve gözetim yetkisi ilçe seçim kurullarında olacak. 2 Haziran'da başlayacak seçim propagandası döneminde, ilçe seçim kurullarınca gösterilenler dışında açık ve kapalı yerlerde toplu olarak propaganda yapılamayacak.

Partiler ve adaylar, kendilerini tanıtıcı nitelikte broşür ve el ilanları dışında herhangi bir hediye ve eşantiyon dağıtamayacak ve dağıttıramayacak. 2 Haziran Perşembe ile 11 Haziran arasındaki dönemde yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla, bir siyasi partinin veya adayın lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın ve herhangi bir surette dağıtımı yapılamayacak. Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbuat üzerinde Türk bayrağı ve dini ibareler bulundurulamayacak.

Siyasi partiler ve adayların, yapacakları propagandalarda, Türkçe kullanılması esas olacak. Seçim propagandasının başlayacağı 2 Haziran'dan itibaren ayrıca 298 sayılı Kanun'un 62. maddesinde sayılı bütün daire, teşekkül ve müesseselerle Bankalar Kanunu'na tabi teşekküllere ait kaynaklardan yapılan iş ve hizmetler dolayısıyla, açılış ve temel atmaları da kapsayan törenler tertiplenemeyecek, nutuk söylenemeyecek, demeç verilemeyecek ve bunlar hakkında her türlü vasıtayla yayınlarda bulunulamayacak.

Bu dönemde, Başbakan ve bakanlarla, milletvekilleri yapacakları seçim propagandası ile ilgili gezilerde makam otomobilleri ve resmi hizmete tahsis edilen araçlar kullanılmayacak, bu amaçla yapacakları gezilerde, protokol icabı olan karşılama ve uğurlamalar ile törenler yapılamayacak, resmi ziyafet verilemeyecek. Bu dönemde Başbakan ve bakanlar seçimle ilgili çalışmalarında ve konuşmalarında 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri Hakkındaki Kanun hükümlerine bağlı olacak.

Başbakan, bakanlar, milletvekilleri ve adayların seçim propagandasıyla ilgili yapacakları gezilere hiçbir memur katılamayacak. Seçim propaganda dönemi 11 Haziran Cumartesi Saat 18.00'de bitecek. Seçim yasakları ise oy verme günü 12 Haziran saat 24.00'de sona erecek.

AA

YORUMLAR 7
  • Emre Emre 13 yıl önce Şikayet Et
    ...... adamı sevmiyorsun ama yasadıgın ulkede onun getirmis oldugu imkanlardan fazlasiyla yararlanıyorsun biri cıkmıs elbet yapacak benım vergimle yapıyor diyor ya okadar vergine meraklıydın 80 85 yıldır nereye gidiyordu senın vergın neden yapılmadı 80 85 yıldır da sımdı yapılınca adamı gunah kecisi ilan edıyorsunuz?? adam sızın deyımınızle gunahkar da olsa ulkesıne faydası oldu mu oldu..daha ne istiyorsunuz sızın onunuze altın tepsiyle yenı bı hayat sunsa bunda bile sorun cıkaracagınıza emin olmamak elde deil..80 85 yıldır yapılmayan seyler bir anda yapılınca haklısıınız sızınde basınız dondu boyle olmamalıydı yapmamalıydı bunları sukretmeyi bilmeyen ınsanlar haketmiyor ..vergi vergi diyip hergun polise kaldırım tası atıp sonra vergısınız nereye gittigini insanlar iste verginiz i o yakıp yıktıgınız yerlere de gidiyor zarar verdigin ulkene gidiyor madem bukadar dusunuyorsun ulkenı terorizmle mi savunuyorsun
    Cevapla
  • Emre Emre 13 yıl önce Şikayet Et
    ..... mustafa insanlar artık ne kadar cirkeflesti bunun ornegini sende de goruyoruz...ya anlamıyorum siz bu kadar iftirayı bili,p bilmeden atıyorsunuz ya ya torpillisiniz diger tarafta yada gercekten rte yi cok seviyorsunuz ki sayenizde adamın sevabı artıyor..bence bu kadar ileri gitme kendisi de dedi urdun e sirf davetiye icin gitmedigini sende yok oyle deil boyle diyorsun elinde kesin sonuc olmadan neden iftira atıyorsun?..aksam birsey soyleyip sabah carp etmiyor en azından tutarlı adam..
    Cevapla
  • HASAN KARABASAN 13 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun başbakana. 80 yıldır bu milletin kaynaklarını dinsiz kominist insana inanca millete saygısı olmayanlar yedi bitirdi. şimdide başbakanım yiyorsa (yemezya)helaLİ HOŞ OLSUN. KİMSENİNDE ZORUNA GİTMESİN. şahsen benim hakkım varsa başbakana helali hoş olsun.varmı daha ötesi karamolla.başbakanıma uçakda yakışıyor helikopterde, koltukta yakışıyor takım elbisede, obama jipleride yakışıyor bmw lerde.
    Cevapla
  • ayhan celebi 13 yıl önce Şikayet Et
    . ılıçdaroğlu. gibi bir yalançının yaşanını taşıyan adamlardan ne beklersin. Hangi idasını ispatlayabildi. Klasör klasör dosyalarla dolaşıyor tam 4 senedir. hava çiva. Ordan kalakmış yok davetiye yok uçak. Lardeşim bu vbaşbakan Ülkemizin tarihinde bitin başbakanların toplamıdan çok daha fazla seyahat ediyor. Yazık devletin parasına diyeçeksin ama dananın kuyruğu öylr değil. 10 sene evvel bizi uganda zannediyorlardı şimdi bütün dünya tanıyor. İhraçat % 400 artmış. Hala oraden ne ediğü ne dediği belirsiz bir adamın laflarını satıyorsunuz. Ne yapmış kardeşim bu yaşa kadar bu adam. Bana yaptığı bir iyi işten bahsedin.
    Cevapla
  • Uğur 13 yıl önce Şikayet Et
    mustafa karamolla. nerden biliyorsun devletin uçağıyla davetiye gönderdiğini ! yoksa dağıtan senmiydin, sen kimin uşağısın bilinmez ama akp'den başka birine oy verenin aklından şüphe duyarım. Sizler ancak yalan atıp durursunuz birazcık hasiyet onur şeref sahibi olun. Yıllardır özel sektörde hizmet veriyorum 350 tl maaş alıp aile geçindiriyorsum, şimdi rabbime şükürler olsun maaşım eskisine nazaran yüksek ve hatta o zaman kira ödeyemezken şimdi ev sahibi oldum. Dürüst olun biraz chp bdp uşakları değil mi bu memleketi bu hale getiren siz hala bu bolluk içinde yokluk çekiyorsanız bu sizin aciz sözlerinizdendir....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024'te vergi oranının en yüksek olduğu ülke açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?
İsrail'e gece yarısı bir şok daha! Beklemediği yerden not darbesi yedi