Erdoğan mitingi: Alana ses bombası atıldı

Erdoğan'ın Diyarbakır mitingini yapacağı alanın giriş noktasına ses bombası atıldı. Yapılan baskında 37 molotof ele geçirilmişti. KCK üyelerinin de esnafı tehtit ettiği açıklanmıştı

GİRİŞ 01.06.2011 15:20 GÜNCELLEME 01.06.2011 15:20
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

MİTİNGİN YAPILACAĞI ALANIN GİRİŞ NOKTASINA SES BOMBASI ATILDI

Diyarbakır'da AK Parti'nin miting yapacağı alanın girişine ses bombası atıldı.

Edinilen bilgiye göre, AK Parti tarafından İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı miting öncesinde, alanın 2 nolu giriş kapısı olan Akkoyunlu Caddesi'ndeki ara sokaktan ses bombası atıldı.

Ses bombasını atan bir kişinin eşkalinin belirlendiği bildirildi.

GÖSTERİCİLER BAĞLAR SEMTİNİ KARIŞTIRDI



37 MOLOTOF ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingini provoke etme hazırlığında olanlara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda Başbakan'ın konvoyuna atılmak için hazırlandığı değerlendirilen 37 molotof kokteyli ile içinde benzin olan 52 şişe ele geçirilirken, gözaltıların alınanların olduğu bildirildi.

KCK ÜYELERİ ESNAFI TEHDİT ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Diyarbakır'da yapacağı mitinge halkın gitmesinden rahatsız olan terör örgütü yandaşlarının dün gece boyunca evleri gezerek vatandaşları tehdit ettiği, bildiriler dağıttığı ifade ediliyor. Tehditler üzerine başta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi olmak üzere esnafın büyük çoğunluğu işyerini açmadı.

Bağlar ilçesinde esnafların büyük kısmı işyerini açamadı. Kimi esnaflar ise, işyerinin önünde durarak birbirine bakıyor, açıp açmama konusunda kararsızlık sergiliyor. Şehrin meydanındaki bazı dükkanların açık olduğu görülürken, çöplerin de bazı cadde ve sokaklarda toplanmadığı dikkat çekti.

GÜVENLİK ÖNLEMİ ÜST SEVİYEDE

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'da düzenleyeceği mitingin hazırlıkları tamamlandı. Mitingin yapılacağı Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı dün geceden beri yaya ve araç trafiğine kapatılarak önlemler alındı. Bomba uzman köpekleriyle bomba aramaları da ayrıca devam ediyor.

KAYNAK: AA-CİHAN
YORUMLAR 41
  • mert sancak 13 yıl önce Şikayet Et
    slm. saygıdeğer başbakanıma diyarbakırdan saygılar hürmetler rabbim yar ve yardımcın olsun
    Cevapla
  • lf84 13 yıl önce Şikayet Et
    adamlar kılıçtaroğluna güveniyor. gelince bütün kcklıalrı affedecekmiş. zaten örgüt üyeliğinden hüküm giymişleri aday yaptı. kcklıları affetmiş çok mu.
    Cevapla
  • Mustafa Karaca 13 yıl önce Şikayet Et
    Herşey ayan beyan ortada... CHP MHP BDP ve taşeronları PKK KCK hepsi elele!!! bunu göremeyen gözlere söylenecek laf kalmamıştır zaten!!! Türkiye bu belayı da defedecektir. Yakındır. Kudurganlıkları bu yüzden, bunlar son çırpınışları...
    Cevapla
  • ali emre 13 yıl önce Şikayet Et
    yüzlerini bile açamayan korkaklar... kürdistanda yaşayan biri olarak, yüzlerini bile açmaya cesaret edemeyecek kadar korkak olan pkk lılar...sözünüz sadece masum halka geç,yor demi...ha bu ara unutmayın cizrenin ve silopinin esnafı sizden enfret ediyor...
    Cevapla
  • Hamza D. 13 yıl önce Şikayet Et
    diyarbakır meydanında... bdp yi pkk yi yuhlatan tek lider TAYIP ERDOĞAN !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ortak alfabeden sonra Türk Devletleri Teşkilatı'ndan çok konuşulacak tarihi hamle!
CHP’li Beyoğlu Belediyesi’nde skandal: Başkanlık makamına çıkışlar kapatıldı