Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

Ahmet Davutoğlu, Suriye dönüşü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'dış güçlerin taşeronluğunu yaptığı' şeklindeki eleştirisine tepki göstererek 'Ana muhaletfet liderine yakışmıyor'

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na sert tepki
Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na sert tepki
GİRİŞ 09.08.2011 22:13 GÜNCELLEME 09.08.2011 22:13
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Suriye ile temaslara ilişkin açıklamaları konusunda, "Üzülerek söylemek istiyorum. Bu açıklamalar Türkiye Cumhuriyeti ana muhalefet partisi liderine yakışmamıştır" dedi.

Davutoğlu, Suriye'nin başkenti Şam'dan dönüşünde Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun Suriye ile ilişkiler konusunda, "Hükümeti dış güçlerin taşeronluğunu yapmakla" suçladığı hatırlatılarak bu konudaki görüşünün sorulması üzerine Davutoğlu, açıklamaların kendisine iletildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Üzülerek söylemek istiyorum. Bu açıklamalar Türkiye Cumhuriyeti ana muhalefet partisi liderine yakışmamıştır. Niçin? Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hiçbir döneminde, hiçbir Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin dışişleri bakanı herhangi bir başka devletin taşeronu olmamıştır ve olmayacaktır. Bu, eleştirinin ötesine giden, bizim devlet geleneğimize hakaret eden, son derece yakışık almayan bir açıklama biçimidir, bunu ifade etmek isterim.

Hükümetimizi eleştirebilirler, politikamızı eleştirebilirler ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin geleneklerini ve onurunu bir ana muhalefet partisinin bu şekilde rencide etmemesini bekleriz."

AK Parti hükümetleri döneminde hiçbir biçimde herhangi bir başka devlet adına ya da başka bir fikrin takipçisi ve sözcüsü olmadıklarını vurgulayan Davutoğlu, bunun birçok örneği olduğunu söyledi.

Davutoğlu, geçen yıl İran'la nükleer görüşmeler sonrasında BM Güvenlik Konseyi'nde kullandıkları oy dolayısıyla, "Batıdan kopuyoruz, müttefiklerimizle beraber hareket etme güdüsünü kaybettik" diye şikayet edenlerin bugün böyle bir iddiada bulunmalarının söz konusu olamayacağını ifade etti.   

Bakan Davutoğlu, "AK Parti hükümetleri olarak herhangi bir taşeronluk rolü üstlenmedik, üstlenmeyeceğiz. O bakımdan gerçekten anlamakta güçlük çektiğim, Ana Muhalefet Partisi Lideri olarak da kurumsal anlamda Anayasal bir karşılığı olan Sayın Kılıçdaroğlu'nun ifadeleri, anlam veremediğim bir yaklaşım biçimidir. Biz hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çıkarlarının ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sözcüsü olmak dışında bir vasıf tanımadık, tanımayacağız. Ayrıca, 'İsrail'in taşeronluğu' şeklinde ifadeler taşıyacak hususları da gündeme getirmek istemem doğrusu" diye konuştu.

 AA

YORUMLAR 9
  • z ziyaretci 13 yıl önce Şikayet Et
    himmmmmmmmm..................................... CHP´nin keMALI da,Halkin degil, iC güclerin taseronlugunu yapiyor......
    Cevapla
  • Cafer UÇA 13 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu BU OLAYLAR BİZZAT PARTİNİZİN ELİTLERİNİN İCRAATLARIDIR -1. Anti Müslüman rejiminin tam olarak yerleşik duruma getirilesi için askerlerin halkı baskısı artırıldı. Asimilasyonun büyük ölçüde tamamlandığı kanaatine varıldığı için. Dış güçlerin çok partili sisteme geçilmesi isteği kabul edildi seçime gidildi. İsmet İnönü nün düşündüğü gibi olmayan 946 seçimlerini Chp ancak hile ile kazandı. Ama 1950 seçimlerinde hükümetten ayrılmak zorunda kaldılar. Bütün yönetim mekanizması kontrolleri altındaydı, unuttukları ise meçlisin kontrol altına alınacak mekanizmaların göz ardı edilmesiydi. İnönü nün Ulusalcıları Provokasyonlar la ortamı germeye ve öğrenci hareketleri başlatıp. 960 darbesi sonucunda, meçlisin kontrol altına alınmasının kurallar manzumesini yürürlüğe girdi. Hangi hükümet gelirse gelsin denetim altına alınacak bütün mekanizmalar oluşturuldu. Bu yüzden 27 Mayıs darbesi organizatörlerinden ve radyodan darbe metnini okuyan Albay Türkeş ve arkadaşlarını Kemalist olmalarından dolayı İnönü nün baskısı ile ulusalcılar ordudan uzaklaştırdılar.
    Cevapla
  • Cafer UÇA 13 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu BU OLAYLAR BİZZAT PARTİNİZİN ELİTLERİNİN İCRAATLARIDIR. 960 sonrası TSK ve CHP gizli hükümet olma statüsünü, derin devlet olarak birlikte sürdürecekti. Rejimin tam oturtulabilmesi için halkın bir şekilde huzursuz olması ve mevcut sistemden bıkması için ne gerekiyorsa yapılacaktı. Nato ya girmemizden sonra 1953 yılında Nato ülkelerinde masrafını kendisinin karşıladığı, sözde bulunduğu ülke de Rus işgaline karşı kontrgerilla birlikleri oluşturmaktı. Biz deki ÖZEL MUKAVEMET TEŞKİLATI dır. Bu teşkilat zaman içersinde TSK komuta ve yapısını ve devletin bürokratik yapısını etkisi altına alDı. Tek amaçlarının Kemalizm ve Ulusalcılık adı altında Gerçekte Türk tipi komünizm olan rejimi korumak olduğu inancı ile yetiştirilen Chp ve TSK komutanları. ABD nin buyruğuna girmekte sakınca görmediler. Sonuç da TSK komuta kademeleri ve istihbarat birimleri ABD ve İsrail in kontrolünde oluştu. Sonuçta ABD ve İsrail e ekonomik, askeri ve siyasi olarak tam bağımlı hale getirildik, ABD ve İsrail in himayesinde isteklerine boyun eğen devlete dönüştürülmüş tük.
    Cevapla
  • realrebel 13 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Davutoğlu. bunlar herkesi kendileri gibi uşak zannetikleri için böyle hatalar yapabiliyorlar, cevap vermeye bile gerek yok.
    Cevapla
  • Recep GÜLER 13 yıl önce Şikayet Et
    ssk,batakçısı.... Ne anlar Devlet yönetmekten?Körlerin dolma yemesi gibi,her hükümeti kendileri gibi oyuncak-taşaron sanıyorlar...Zavallılık ruhlarına işlemiş.Bu Milletin Devlet geleneklerinden,İnancından ve Ferasetinden bi haber,bu chp...Utanmakmı?Nerdeeee...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2025 yılında emekli olacaklara önemli uyarı!
Yılmaz'dan önemli açıklamalar: Enflasyonla mücadele, doğrudan yatırım, siber güvenlik...