BDP, PKK'ya yönelik eleştirileri üzerine alınınca

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde ilginç bir diyalog yaşandı. BDP grubu, Başbakan Erdoğan'ın terör örgütü yandaşlarına yönelik eleştirilerini üzerine alınınca Ak Parti'den "PKK ile özdeşleştiniz" tepkisi geldi.

GİRİŞ 11.12.2012 17:45 GÜNCELLEME 11.12.2012 19:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2013 Yılı Bütçe Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu'nda dün akşam yapılan tümü üzerindeki görüşmelerde, terör örgütünün bölgede, bir yandan demokratikleşme adımlarını etkisizleştirmeye çalışırken, aynı zamanda ekonomik yatırımları da engellemek için her yola başvurduğunu söyledi. Erdoğan, ''Terör örgütü de çok iyi biliyor ki, eğer o çocuklar okurlarsa, okula giderlerse, dağa çıkmayacaklar. O çocuklar okula giderlerse, o çocukların eline taş verip attıramayacaklar'' dedi. Erdoğan, terör örgütü yandaşları ile eylemlerde omuz omuza bir görüntü çizenlere yönelik, ''Allah aşkına soruyorum size o çocukların eline taşı, molotofu veren, buna sessiz kalan siz değil misiniz? Bütün bunların yanında siz değil misiniz o çocukları yokluğa yoksulluğa mahkum eden?'' diye seslendi.

Erdoğan'ın bu sözlerine BDP grubundan tepki geldi. BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Erdoğan'ın Eş Genel Başkanlarını itham eden ifadeler kullandığını ve suçlamaları kabul etmediklerini söyledi. Bunun üzerine kürsüye çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, BDP'nin eleştirileri üzerine almasını eleştirirken  "Allah aşkına terör örgütü ile kendinizi bu kadar mı özdeşleştirdiniz" sorusunu yöneltti.

MESLİS'TE YAŞANAN TERÖR DİYALOĞU

Başbakan Erdoğan, ekonominin demokrasiyi; demokrasinin de ekonomiyi güçlendireceğini bilen terör örgütünün, bölge halkının yoksul kalması, yoksun kalması için kalkınma yönünde atılan her türlü adımın karşısında durduğunu vurguladı.

Bölgede baraj, havaalanı inşaatlarının yapılasını engellemeye çalıştığını, yol, enerji, konut projelerini sabote etmek için uğraştığını ifade ederek, ''Hatta daha da ileriye gidiyor hem demokrasinin hem ekonominin can damarı olan eğitimi kesintiye uğratmak, bölge halkını cahil bırakmak için okulları yakıyor, yıkıyor; öğretmenlere saldırıyorlar. Terör örgütü de çok iyi biliyor ki eğer o çocuklar okurlarsa, okula giderlerse, dağa çıkmayacaklar. O çocuklar okula giderlerse, o çocukların eline taş, molotof verip attıramayacaklar. Eğer o çocuklar okurlarsa, terör örgütü de biliyor ki o çocukları dağlarda ölmeye ve öldürmeye gönderemeyecekler. Bunu bildikleri için de hem demokratikleşmenin, hem ekonomik kalkınmanın önünde set olmaya çalışıyorlar. Demokrasiden de ekonomik kalkınmadan da terörle mücadeleden de vazgeçmeden, asla geri adım atmadan bu kutlu yolda yürümeye, kardeşlik içinde Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

-''Buna sessiz kalan siz değil misiniz?''-

BDP Genel Başkan Yardımcısı'nın Meclis kürsüsünden Doğu ve Güneydoğu'daki çocuklardan bahsettiğine işaret eden Erdoğan, ''O çocukların eline taşı, molotof kokteylini veren, buna sessiz kalan siz değil misiniz? Bütün bunların yanında siz değil misiniz o çocukları yokluğu, yoksulluğa mahkum eden?'' diye sordu.

Doğu, Güneydoğu'daki yatırımlarının on yıldaki toplam bedelinin, eski rakamla 37 katrilyona ulaştığını dile getiren Erdoğan, sözlerini, ''Bütün bu yatırımlar bölgede yapılıyor. Bunlar Cumhuriyet tarihinde görülmemiş adımlardır. Alt, üst yapısıyla eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, enerji, tarım aklınıza ne gelirse... Her alanda bu adımları attık. Bugüne kadar bu attığımız adımlarda kesintiye uğratmadık, uğratmayacağız, yine buna devam edeceğiz. Çünkü biz bölgesel, etnik, dinsel milliyetçilik yapmayacağız dedik. Bu kürsüye çıkıp da bizi, özellikle mezhepçilikle sınayanlar önce aynaya baksınlar ve orada kendilerini görsünler. Attığımız adım, yaptığımız yatırımlarla böyle anlayış içinde olmadığımızı her yerde ispatladık'' diye sürdürdü.

BDP: O ÇOCUKLARIN ELLERİNE TAŞ VE MOLOTOFLARI BİZ VERMEDİK

Erdoğan'ın konuşmasının ardından söz alan BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Erdoğan'ın Genel Başkanlarını itham eden ifadeler kullandığını savundu. Baluken, Erdoğan'ın yönelttiği suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, "o çocukların ellerine taşları ve molotofları veren biz değiliz" dedi.

"TERÖR ÖRGÜTÜ İLE BU KADAR MI ÖZDEŞLEŞTİNİZ"

Baluken'in açıklamaları üzerine AK Parti adına söz alan Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da, Başşbakan Erdoğan'ın sözleri içinde BDP'yi hedef alan bir ifade olmadığını eleştirilerin terör örgütüne ve yandaşlarına yönelik olduğunu söyledi. Elitaş, BDP'nin eleştirileri üzerine alınmasını da eleştirerek, "Allah aşkına terör örgütü ile kendinizi bu kadar mı özdeşleştirdiniz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • Mehmet Çetin 11 yıl önce Şikayet Et
    hesap zor olacak?. bdp'liler birazcık ALLAH'a ve ahirete inanıyorlarsa bukadar insanın hayatının hesabını çok zor vereceklerini bilsinler.tabi sözüm sadece onlara değil,bu milletin evlatlarının dolar için kanının akmasına sebep olan tüm vatan hainlerine.
    Cevapla
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    bdp bilmiyor mu. çok tanınmış bir söz vardır: yarası olan gocunur diye.......meclisteki onca partiden bdp niye üstüne alınıyor acaba. demek ki ne demişlerse doğru demişler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Polonya'nın yardımına Bayraktar SİHA yetişti
Lübnan'da telsizlerin patlatılması sonrası ASELSAN'dan bomba paylaşım!