AA'dan medya çalışanlarına eğitim

Anadolu Ajansı, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'nden gelen medya çalışanlarına Haber Akademisinde eğitim vermeye başladı.

AA'dan medya çalışanlarına eğitim
AA'dan medya çalışanlarına eğitim
GİRİŞ 01.07.2014 13:29 GÜNCELLEME 01.07.2014 13:29

Anadolu Ajansı (AA), Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'nden gelen medya çalışanlarına Haber Akademisinde eğitim vermeye başladı.

AA, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen "Türkiye Medya Eğitim Programı'' kapsamında, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'nden gelen gazetecilere AA Haber Akademisinde eğitim veriliyor.

Özbekistan, Moğolistan, Tacikistan ve Kırgızistan'dan gelen medya çalışanları, ''Ajans Haberciliği, Uygulamalı Fotoğraf Çekim Teknikleri, Uygulamalı Video Çekim Teknikleri, Multimedya Uygulamaları'' konularında eğitim alacak.

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün açılış dersiyle başlayan programda, AA'nın uluslararası yapılanması, yeni iletişim teknolojileri ve yeni medya uygulamaları konularında bilgiler aktarıldı.

Gazetecilere, Türkiye'deki ve dünyadaki bir çok gelişmeyi ve haberciliği ajansta bulundukları süre içerisinde görebileceklerini, AA'da geniş çaplı bir habercilik yapıldığını anlatan Öztürk, "Sizden önce de Azeri gazeteci arkadaşlarımız vardı, onlarla eğitim çalışmaları yaptık. Amacımız, kardeş ülkelerimizin tamamına habercilik eğitim çalışması yapmak. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğüyle, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığıyla (TİKA), Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü gibi kurumlarla birlikte bu yıl içinde kapsamlı ve yoğun bir çalışma sürdüreceğiz. Sizler de bunun parçasısınız" dedi."En pahalı hizmet ürünü, haberdir"

Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ebubekir Şahin ve Haber Akademisi Koordinatörü Hayri Çetinkuş da gazetecilere, ajansın uluslararası yapılanmasına ve tanıtımına yönelik bilgiler verdi.

Haberlerin ürün olarak görüldüğünü, üretimi aşamasında da masraf yapıldığını ifade eden Şahin, "En pahalı hizmet ürünü, haberdir. Biz de haberi satmak için yapıyoruz. Dünyada hiçbir ajans ürettiği haberi satarak ayakta duramaz, mutlaka devlet veya yerel anlamda bir desteğe ihtiyacı olur. AFP, AP'de de böyledir. Türkiye'de de bu oran çok yüksektir. Daha önce devletten aldığımız destek yüzde 85'ti üretimimiz yüzde 15'ti. Bu oranı yüzde 40'lara çıkartırsak başarı elde etmişiz demektir" şeklinde konuştu.

Devlet kurumlarına, bakanlıklara, Türkiye'deki bir çok kanala ve gazeteye haber sattıklarını dile getiren Şahin, ajansın haberlerini tarafsız olarak verdiğini söyledi.

Ajansta 66 milletten insanın çalıştığını belirten Şahin, 7 dilde yayın yapıldığını, yakında 8'inci dildeki yayının da Arnavutça yapılacağını anlattı. Şahin, hedeflerinin 11 dilde yayın yapmak olduğunu kaydetti.

Daha sonra Orta Asyalı Türk gazecilere ajansın birimleri gezdirildi, işleyişi hakkında bilgi verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir çarpıcı anket daha! Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz
Merkez Bankası yılın son faiz kararını açıkladı