Yeni medyada etik çalışması

Daha önce Yeni Medyada Nefret Söylemi çalışmalarıyla bu alanda yaşanan ihlallere dikkat çeken Alternatif Bilişim Derneği Yeni Medya Çalışma Grubu Yeni Medyada Etik konusunu tartışmaya açıyor.

Yeni medyada etik çalışması
Yeni medyada etik çalışması
GİRİŞ 03.06.2011 15:00 GÜNCELLEME 03.06.2011 15:00

Dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Hızla gelişen yeni medya mecrası etik ilkelerini oluşturamadan kendiliğinden serpildi. Bu da intihal, haberin doğruluğu, insan haklarına saygı, düşünce özgürlüğü, nefret söylemi, amacını aşan reklam için gazetecilik gibi birçok etik ilkenin ihlalinin yapılmasını beraberinde getirdi.” ifadelerine yer verildi.

Alternatif Bilişim Derneği Yeni Medyada Etik konusunu 4 Haziran'da Kadir Has Üniversitesi'nde düzenlenen çalıştayda tartışmaya açacak. Çalıştay davetli yeni medya profesyonellerinin ve yeni medya çalışanı akademisyenlerin katılacağı kapalı bir toplantı biçiminde gerçekleşecek.

Çalıştay 4 Haziran 2011 Cumartesi günü 09:00-16:30 arası Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda Yeni Medya profesyonelleri Yeni Medyada Etik sorunları ortaya çıkarmaya çalışacak. Daha sonraki tartışmalar için ön açıcı öneriler sunmaya çalışacak.

Dernek çalıştay öncesi okuyucuların ve yeni medya üzerine düşünüp tartışanların katkısı için de tartışma kanalları açtı. Çalıştay öncesi tartışmaya katılmak isteyenler friendfeed'de http://ff.im/EFH4x, twitter'da '#yenimedyadaetik' hastagi ile fikirlerini çalışma grubuna iletebilir. Çalıştay anında da katkılar sunulabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Perdeyi Tadic açtı! Fenerbahçe, Antalya'da fire vermedi
ANKA III, bölgedeki dengeleri sarsacak! Yunanistan'ın yakın takibine girdi