Kadın kaporta ustası görenleri şaşırtıyor!

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde kendi işyerini açan kaporta ustası Lale Dumlu, erkek egemen bir meslekte görenleri hayrete düşürüyor.

GİRİŞ 08.07.2015 17:48 GÜNCELLEME 08.07.2015 17:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kocasının yanında çırak olarak başladığı meslekte kaporta-boya ustası olarak kendini yetiştiren Lale Dumlu, bununla yetinmeyerek aldığı hibe desteğiyle dört çalışanı bulunan bir işyerinin patronu oldu. 

Edremit'te yaşayan iki çocuk annesi 43 yaşındaki Lale Dumlu, 18 yıl önce Almanya'da yaşarken tanıştığı oto boyacısı 45 yaşındaki Ali Dumlu ile dünya evine girdi. Evlilik sonrası eşine yardımcı olan Lale Dumlu, önce otomobillerin kaportalarını zımparalayarak araçları boya için hazır hale getirmeyi sonrasında da boyamayı öğrendi. Bununla yetinmeyen Lale Dumlu, kurslara giderek kaporta doğrultma, göçük ve gamzeleri düzeltme dersleri aldı. Almanya'daki ailesine ait işyerinde çırak olarak işe başlayan Dumlu, işyerinde ustabaşılığına kadar yükseldi. Lale Dumlu, geçen yıl Almanya'dan kesin dönüş yaparak ailesiyle birlikte Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne yerleşti.

15 BİN LİRA HİBE DESTEK ALDI

İşini burada sürdürmeyi planlayan Lale Dumlu, yaptığı araştırmalar sonucu kadın girişimcilerin desteklendiğini öğrenerek Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Balıkesir Hizmet Merkez Müdürlüğü'ne başvurdu. Oto kaporta ve boya ustası olduğunu ve kendi işini kurmak istediğini söyleyince şaşkınlıkla karşılandığını belirten Dumlu; sertifikalarını göstererek yetkilileri ikna etmeyi başardığını kaydetti. Katıldığı semineri başarıyla tamamlayan Dumlu, 15 bin lira hibe destek alarak kendi işinin patronu oldu.

DÖRT ÇALIŞANINDAN BİRİ DE KOCASI

Çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak için uğraştığını belirten Lale Dumlu, "Çalışmak çok güzel bir şey. Buraya gelen müşterilerimiz beni takdirle karşılıyorlar. Eşimle birlikte sanayi sitesinde tek örneğiz. Şimdi işyerinde dört çalışanım var. Bunlardan biri de eşim. Eşim, benim hem iş hem hayat arkadaşım. İş planını ve iş dağıtımını da ben yaparım. İşimi yaparken mutluyum. Bu işle gurur duyuyorum. Dükkanda her türlü işi yapıyorum" dedi.

MÜŞTERİLER ŞAŞIRIYOR

Müşterilerin kadın kaportacı olarak kendisini görünce şaşırdıklarını ifade eden Dumlu, "Mesela müşteri geldiği zaman onları ben karşılıyorum. Müşteriler beni atlayıp erkek personele doğru yürümeye başlıyor. Ustanın ben olduğum akıllarına gelmiyor ilk etapta. Birkaç kez ben çalışırken arkadaşlarıma söylemişler 'Beyefendiler yapmıyor mu bu işi de hanımefendi yapıyor' diye. KOSGEB başvurusu yaparken de, yetkililer çok şaşırmıştı. Beni mülakata soktular, sertifikalarımı görünce ikna oldular. Bu yüzden de 15 bin lira hibe destek verdiler" dedi.

KOCASI GURUR DUYUYOR

Lale Dumlu'nun eşi Ali Dumlu, eşinin 17 yıldan bu yana kaporta ve oto boyacılığı yaptığını belirterek, "Eşimin ilk ustası benim. Benim yanımda işi öğrendi ama daha sonra kurslara giderek de bilgisini pekiştirdi. Kendisi ile gurur duyuyorum. İşyerinde patron o dur. Sanayi sitesindeki arkadaşlarımızın evlerine gittiklerinde eşlerine 'kaporta ustası olarak çalışan bir kadın var, neler yaptığını görün' dediklerini biliyorum" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • MER 9 yıl önce Şikayet Et
    abla birde maskeyi doğru taksaydı tam puan alırdı. Maskeyi ters takmış :)
    Cevapla
  • metin 9 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun.hem ana,hem ev kadını,hemde işyeri ustası.
    Cevapla
  • Sedat 9 yıl önce Şikayet Et
    kendi işyerinde ustabaşılığına yükselmiş olması ne kadar büyük başarı değil mi? ironik...
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    helal
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muğla'da düşen helikopterin son görüntüsü ortaya çıktı
Son Dakika: Fatih'te İETT otobüsleri çarpıştı!