Türkiye'de 30 bin kadına iş imkanı
Tupperware, dünya genelinde yaklaşık 2 milyon, Türkiye'de ise yaklaşık 30 binden fazla kadına iş imkanı sunuyor.
Sağlıklı gıda saklama çözümleri üretmeyi, mikrodalgada pişirme ve ısıtma, fırında ve ocakta pişirme ve birbirinden şık sofralar için servis ürünlerini tüketicisiyle buluşturmayı hedefleyen Tupperware, dünya genelinde yaklaşık 2 milyon, Türkiye'de ise yaklaşık 30 binden fazla kadına iş imkanı sunuyor.
Son yıllarda bazı çok uluslu firmaların Türk pazarına girmesi ve pazarın büyümesiyle iş ya da ek gelir arayanlar, doğrudan satış sistemiyle büyük sermayeler kullanmadan iş sahibi olabiliyor. Geniş ürün yelpazesiyle mutfaklara hitap eden Tupperware de bu firmalardan biri. Firma, normal kullanım şartları altında kırılmayan, sağlıklı ham maddesiyle binlerce çeşit ürün yelpazesini bünyesinde barındırıyor.
1946'dan bu yana birçok ülkede faaliyet gösteren firmada görevli yüz binlerce kadın, her hafta pazartesi günü farklı mekanlarda toplanarak satışlarla ilgili bilgi alışverişinde bulunuyor. Bu sayede birbirini daha önceden tanımayan kadınlar, arkadaşlık kuruyor ve sosyal ortamlarda beraber oluyor.
Dünya genelinde yaklaşık 2 milyon kadın, firmanın ürünlerini pazarlayarak aile bütçelerine katkı sağlarken, satışlarda dereceye girenler, gruplar halinde dünyanın birçok bölgesine yönelik düzenlenen turistik gezilerle ödüllendiriliyor.
Tupperware Türkiye Genel Müdürü Aydın Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 30 binden fazla kadınla çalıştıklarını belirterek, ''Genel Merkezi İstanbul'da olan firma 1996 itibarıyla birçok kentte 60 distribütörlüğe ve toplamda 98 merkeze sahip. Amerika, Kanada, Hindistan, Rusya, Avustralya ve tüm Uzakdoğu ülkelerinin yanı sıra Almanya, Fransa, İtalya, Belçika, İspanya, Yunanistan ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteriyor'' dedi.
Genelde mutfak ürünleri ile tüketiciye hitap ettiklerini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:
''Bunların arasında saklama kaplarıyla ünlüyüz. Aynı zamanda hazırlama, servis, çocuk ürünlerimiz de var. Bizim işimiz direkt ürün değil. Dünyanın her noktasındaki kadınlar bir araya geldiklerinde hem üretiyorlar hem de çeşitli sosyal aktivitelerde bulunuyorlar. Biz aracılık ediyoruz ve bu bizi çok mutlu ediyor. Bu, ürün boyutundan daha önemli.''
Şirketlerinin yüzde yüz halka açık olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:
''Genel merkezimiz ABD'nin Orlando kentinde. Bizim Türkiye olarak bağlı olduğumuz bölge, Güney Avrupa ve büyük oranda bağımsız işlevimiz var. Promosyonlarımız da kendi ülkemize özgü. Kendi mutfağımızdaki yemek alışkanlıklarımızı düşünerek özlük oluşturuyoruz. Kurulduğu günden bu yana hızla büyüyen bir firmayız. Türkiye'de büyük bir potansiyel var. Kadınların artık daha çok dışarı çıkmaları ve sosyal yaşamın içinde bulunmaları bizim önümüzü açıyor. Gelecek yıllarda ulaşamadığımız birçok kente gideceğiz ve büyümeye devam edeceğiz.''
Uzun süre Tupperware ile çalışan kadınlardan Gülay Geçim ise ''Bu işe en başında başladım. Şimdi çok iyi durumdayım ve ekonomik bağımsızlığım elimde. Aileme de çok iyi oranda katkıda bulunuyorum'' dedi.