İstanbul

Yabancı uyruklu kiracısı evini harabeye çevirdi

15:21 20 Temmuz 2024 32 Yorum Var
Yabancı uyruklu kiracısı evini harabeye çevirdi

Sultangazi'de bir kiracı yaşadığı evden "mahkemem var adres değişikliği yapamamam" bahanesiyle çıkmıyordu. Yabancı uyruklu kiracı, adeta evi harabeye çevirdi ve 250 bin lira değerinde zarar tespit edildi.

Sultangazi Sultançiftliği Mahallesi'nde yaşanan olayda, içinde yabancı uyruklu ailenin bulunduğu daireyi satın alan Emine Yılmaz, bir süre sonra kiracıların daireden çıkmasını istedi. Mahkemesi olduğunu ve adres değişikliği yapmaması gerektiğini söyleyen aile evden çıkmadı.

İddiaya göre evden çıkmayan adamın eşi ve çocukları sınır dışı edilince bir süre dairede yalnız yaşadı. Kirayı ödeme konusunda da sorun çıkartmaya başlayan şahıs bir süre sonra ise ortalıktan kayboldu. Kiracısından haber alamayan ev sahibi ise çilingir yardımı ile girdiği evinde karşılaştığı manzara karşısında şaşkına döndü. Daireyi adeta çöp eve çeviren kiracının eşyalarını çıkarttırıp 250 bin lira değerinde zarar verdiği anlaşıldı.

Yaşanan olayı anlatan bina sakinlerinden Fevzi Vatansever, "Biz buranın toprak sahibiyiz. Aynı zamanda da ben bu binanın yöneticisiyim. Benim bildiğim kadarıyla kiracıyla ev sahibi arasında girdikleri günden bu yana kendi aralarında ödenmeyen kiralardan sebep bir itiraz söz konusu olduğu duyumunu almıştık. Zannediyorum ciddi bir miktarda da kira borcu var diye düşünüyoruz. Kiracı, mahkemesi olduğu için evi değiştiremeyeceği bahanesini söylemiş."  sözlerine yer verdi.

Vatansever, tanık olduklarını şu şekilde ifade etti:

"Yaklaşık 20 gün önce bu evden Irak asıllı 3-4 kişinin eşyaları taşıdıklarını gördüğümde müdahale ettim. Kiracının nerede olduğunu sordum. Onlar da bana dediler ki Türkiye'de değil şu anda Irak'ta kalıyor. Biz de onun arkadaşlarıyız, akrabalarıyız gibi bir şeyler söylediler. Şüphelendim. Hırsızlık mıdır? Yoksa gerçekten taşınıyor mu? Buradaki kiracının telefonunu aradığımda ona ulaşamadım. Eşyaları da minibüsle üç günde ancak taşıdılar. Ondan sonra da buradaki mal sahibini aradım. Onlar da geldiler çilingir çağırıp eve girdiler. Evin bu şekilde olduğunu gördüler. 250 bin lira zarar olduğu söyleniyor."

Daire sahibi çilingir yardımı ile girdiği evinin halini gördüğünde şaşkına dönerken 250 bin lira değerinde zarar oluşan evin hali se kameraya yansıdı.

YORUMLAR

32 Yorum Var
  • mert 1 ay önce Şikayet Et
    eeee ilk basdan yüksek kirayi aldiginda cok mutluydun muhtesem bir is basardim diye havlara ucuyordun simdi niye agliyorsun ken dim ettim kendim buldum sarkisini dinlede kendine gel uyunik
    Cevapla
  • hasan kır 1 ay önce Şikayet Et
    Yabıncılara yüksek fiata kiraye verenlere çok iyi oldu inşallah yabancıda kiracılara ev ve işyeri verenler inşallah daha berter olurlar
    Cevapla
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Biraz daha fazla kazanacağım diye verirsen evi yabancılara olacağı budur. İyi olmuş.
    Cevapla
  • memo 1 ay önce Şikayet Et
    cana gelen mala gelsin, üç günlük dünya için üzme canını, sen zaten ev sahibisin kiracı olmadığına dua et.
    Cevapla
  • recep 1 ay önce Şikayet Et
    Ev sahibi arkadaşım bu bizim ülke insanının yabancı hayranlığını bayılıyorum keşke evini bir komşunu bir gariban aileyi çalışan insanımızı verseydin hayır duasını alırdın kahvede bir bardak çayını veya yemeğini yerdin beter olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.