Üniversite öğrencisi Çakıroğlu'nun öldürülmesi
Ege Üniversitesinde (EÜ) Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan öğrenci kavgasına ilişkin 1'i tutuklu 32 sanığın yargılandığı davanın bugünkü oturumunda, 8 sanığın ifadesi alındı.
İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü oturumu için tutuklu sanık Nurullah S, tutuksuz 10 sanık, taraf avukatları, Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem, babası Fuat Mahir Çakıroğlu ve nişanlısı B.G duruşma salonuna alınırken, mahkeme heyetinin kararı doğrultusunda basın mensupları ve izleyiciler salona alınmadı.
Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) ile kayıt altına alınan ve katıldığı duruşmada kimlik kontrolü yapılmasının ardından tutuksuz sanıkların ifadelerinin alınmasına devam edildi.
Müşteki sanık S.G'nin olayı anlatırken duygulanması üzerine duruşmaya kısa bir ara verildiği, daha sonra S.G'nin ifade vermeye devam ettiği sırada tutuklu sanık Nurullah S'nin gülmesine, Çakıroğlu ailesi ve avukatlarının tepki gösterdiği, karşı tarafın avukatlarının da konuya dahil olarak gerginliğin artması üzerine mahkeme heyetinin salonda beklemesi için Çevik Kuvvet ekibini çağırdığı öğrenildi.
Ölen Çakıroğlu'nun nişanlısı B.G'nin davaya müdahillik talebini kabul eden mahkeme heyeti, duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verdi.
Fırat Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, duruşmaya ara verildiği sırada gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun öldürülmesine siyaset gözetmeksizin yaklaşılması gerektiğini belirterek "Yüreğinde sevgi, vicdan ve merhamet olan herkesin Fırat'ın ölümüne üzülmesi gerekiyor. Fırat'ı MHP'li olarak değil de Türkiye'nin evladı olarak görmek lazım" dedi.
Öte yandan, Çevik Kuvvet ekipleri duruşma nedeniyle adliyenin çevresinde güvenlik önlemi aldı. Duruşmayı izlemek için adliyeye gelen fakat izleyici alınmaması nedeniyle bina önünde toplanan grup ise bir süre slogan attı.
- Olay
Ege Üniversitesi'nde, 20 Şubat 2015'de öğrenciler arasında çıkan kavgada Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S. tutuklanmış, 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, hazırladığı iddianamede sanık Nurullah S. hakkında "kasten adam öldürmek", "örgüt adına suç işlemek", "örgüt üyeliği" ve "yaralama" suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz 27 sanık hakkında ise "suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek", "yaralama" suçlarından 5 ila 48 yıl arasında değişen hapis cezası talep etmişti.
YORUMLAR