Edirne Tava Ciğeri terbiyesi nasıl yapılır | Evde muazzam Edirne Tava Ciğeri tarifi

Yaprak ciğer şeklinde de isimlendirilen Edirne Tava Ciğeri, daha önce hiç ciğerin tadına bakmamış veya damak lezzetine uymadığını düşünenlerin tabularını yıkmaya geliyor! Tiryakisi olacağınız yalnızca kendine özgü bir aromaya sahip olan meşhur Edirne Tava Ciğeri terbiyesi nasıl yapılır? Ağızlarda şölen etkisi oluşturan ve usta ellerin lezzetini aratmayacak evde muazzam Edirne Tava Ciğeri tarifi...

Edirne Tava Ciğeri terbiyesi nasıl yapılır | Evde muazzam Edirne Tava Ciğeri tarifi
Edirne Tava Ciğeri terbiyesi nasıl yapılır | Evde muazzam Edirne Tava Ciğeri tarifi
GİRİŞ 24.02.2020 15:04 GÜNCELLEME 24.02.2020 15:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Edirne'nin en çok tercih edilen ve gidenlerin muhakkak yemeden dönmedikleri iştah kabartan bir lezzet olan Edirne Tava Ciğeri, ince ince doğranarak servis edilmesi nedeniyle bu adı almaktadır. Edirne Tava Ciğeri'nde usta ellerin lezzetini aratmayacak şekilde tam kıvamını yakalayabilmek için hangi malzemelerin seçildiğine, hazırlama ve pişirme aşamalarına özenle dikkat edilmesi gerekmektedir. Ciğer sevmeyenlerin dahi düşüncesini bir anda değiştirebilecek ve ciğerin lezzetini deneyimlememiş olan kişilerin devamlı tüketmek isteyeceği tattaki Edirne Tava Ciğeri nasıl yapılır? Evde sunuma hazırlayabilmek ve afiyetle yiyebilmeniz için öncesinde çeşitli püf noktalarına uyduğunuz takdirde parmak ısırtan bir lezzet edeceğiniz, bir diğer adı ise Yaprak Ciğeri olan nefis Edirne Tava Ciğeri tarifi...

EDİRNE TAVA CİĞERİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

*500 gr Dana Ciğeri (Süt Danası)

*Bol miktarda Sıvı Yağ

*Bolca Un / Tuz

edirne tava ciğeri nasıl yapılır

EDİRNE TAVA CİĞERİ NASIL YAPILIR? EDİRNE TAVA CİĞERİ YAPILIŞI-HAZIRLANIŞI...

Her şeyden önce ciğerin temizliği konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda üzerinde yer alan bütün parlak zarların, liflerin ve aralardaki damarları ne kadar iyi temizlerseniz Edirne Tava Ciğeriniz bir o kadar lezzetini koruyacaktır. Sonrasında ise keskin ve ince bir bıçak yardımıyla ince fleto şeklinde yaprak yaprak eşit parçalar halinde doğrama işlemini gerçekleştirin. Bütün ciğerin yaprak halinde kesilmesiyle bol suda yıkanıp süzülmesi gerekmektedir. Bunun sonrasında yaprak ciğerlerin üzerine bir tutam tuz ilave edin, ardından ciğerleri bol bol unlayarak birbiriyle güzelce harmanlanmasını sağlayın.

Akabinde fazla gelen unları silkelemenizle birlikte, tavada kızmış olan bol miktardaki yağa her birini yavaşça atmaya başlayın. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir püf noktası, ciğerlerin birbirine yapışmaması açısından tavaya tepeleme bir şekilde yerleştirmemeniz gerekmektedir. Sonrasında tavaya eklenen yaprak ciğerlerin kepçe yardımıyla devamlı ters yüz etmeye dikkat edin. Yaprak ciğerlerinizin kurumasına mahal vermeden kızgın yağ tavasında 3 ila 4 dakika boyunca pişirme işlemine devam edin. 

edirne tava ciğeri tarifi

EDİRNE TAVA CİĞERİNİN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

İlk olarak Edirne Tava Ciğeri için tercih edeceğiniz dana, hem lezzetli hem de kıvamı yerinde olabilmesi için kaliteli ve taze olması gerekmektedir. Pişireceğiniz ciğerinin renginin siyah olmaması lazım gelmektedir. Bununla birlikte ciğeri yaprak halinde kesebilmek istiyorsanız bıçağınızın mutlaka keskin olması gerekmektedir. Aynı zamanda yaprak ciğeri bulamak için kullanacağınız un beyaz olmalıdır. Dikkat edilmesi gereken başka bir püf noktası ince ince doğradığınız ciğerleri kanından güzelce ayrılmasını sağlayıp bol miktarda suyla yıkamanız gerekmektedir. Edirne Tava Ciğerini lezzetlendirebilmek için yıkama ve dinlendirme işleminin ardından kekik ile harmanlayabilirsiniz.

yaprak ciğeri

YORUMLAR 3
  • umut 5 yıl önce Şikayet Et
    Sut danasini buldun da cigeri kaldi.
    Cevapla
  • aziz yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    sodada bekletmezseniz olmaz )) kalamardada aynı
    Cevapla
  • Gurme 5 yıl önce Şikayet Et
    Edirne'de çarı içindeki ciğerci, her öğle saat 3'de satışı kapatır.Ardından ertesi günün ciğerlerini temizleyip doğrara ve 500'lük koca bir tencereye soğuk su doldurup ciğerleri içine atar.Dükkanı kapayıp gider.1 gece suda duran ciğerler ertesi sabah iyice süzülür ve unlanarak satıa hazırlanır.Yine 500'lük dev tencerede devamlı yağ kızarır.Sipariş gelince koca bir avuç ciğer alınır,fazla unu silkelenip teker teker yağa atılır.Kızarınca yine kızartılmış kurutulmuş biber ve sos yanında servis edilir.İşin sırrı;1.Ciğerin temizlenmesi ve ince doğranması,2.Bir gece soğuk suda beklemesi,3.Bol kızgın yağda kızartılmasındadır. Giderseniz muhakkak yeyin.Afiyet olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'ye katılan Yamalı'dan çarpıcı açıklamalar! CHP bizim sayemizde kazandı!
Tarım Bakanı açıkladı! Çiftçiler ne kadar destek alabileceğini görecek