Kastamonu

Kastamonu'da 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi

18:59 11 Temmuz 2018
Kastamonu'da 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektikleri fotoğraflardan oluşan sergi, Kastamonu'da açıldı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kastamonu İl Müdürlüğü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda AA foto muhabirlerinin, darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektikleri fotoğraflardan oluşan sergi izlenime sunuldu.

Serginin açılışı Vali Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkan Vekili Eşref Can, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak tarafından yapıldı.

Sergiyi gezen Mehmet Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fotoğrafları gördüğünde duygulandığını belirtti.

Darbe girişimi sırasında büyük bir kahramanlık örneğinin gösterildiğini ifade eden Türkoğlu, şunları söyledi:

"Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet diyen insanlarız. Şu resimlere bakınca hissettiklerimiz, bunları yaşayanların yanında nokta, virgül bile değil. Allah Reisimizin yar ve yardımcısı olsun. O gece Reisimize düzenlenen suikast gerçekleşseydi, bugün ne ülkemizin başkanı olurdu, ne lideri olurdu, ne de vatan diyebileceğimiz bir vatan kalırdı. Allah vatanımızı korumuş. Zalimlerin bir tuzağı varsa zalimlerin de tuzağını bozacak onlardan büyük bir ilah var, Allahımız var."

İbrahim Gülce ise "Darbe girişiminin üzerinden iki sene geçti ama hala bugün gibi. Cumhuriyetimize, vatanımıza, milletimize en büyük ihaneti yapmışlar. " dedi.

Sergi, hafta boyunca açık kalacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.