Kayseri

Hastanın midesinden çıkan şoke etti!

16:12 28 Eylül 2024
Hastanın midesinden çıkan şoke etti!

Kayseri'de zayıflama ve düzensiz regl şikayetiyle hastaneye giden 14 yaşındaki kızın midesinden ameliyatla 3.5 kilo saç kılı çıkarıldı.

Kayseri'de yaşayan 14 yalındaki bir kız zayıflama ve regl düzensizliği nedeniyle Kayseri Şehir Hastanesi'ne gitti. 

Muayene edilen kızın karnında bir şişlik görüldü. Doktor tarafından yapılan uygulamada, midesinin ve on iki bağırsağının tamamını  kaplayan kıl yumağı tespit etti.

Ardından Kayseri Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisi'ne yönlendirilen kızı, Doç. Dr. Murat Kabaklıoğlu ameliyata aldı. Kızın midesindeki ve on iki bağırsağındaki 3.5 kiloluk kıl yumağı ameliyatla çıkarıldı. 

"İLGİNÇ BİR VAKA"

Vaka hakkında bilgi veren Kayseri Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Murat Kabaklıoğlu, "Bu vakamız ilginç bir vakaydı. 14 yaşında bir kız çocuğumuz. Zayıflama ve adet görmeme şikayetiyle doktora başvuruyor. Aile saç yediğini uzun zamandır biliyor ama muhtemelen hazmedileceğini düşündüğü için çok fazla önemsemiyorlar. Midede birikeceğini düşünemiyorlar. Bu yüzden de ne psikiyatrik yardım alıyorlar ne de doktora başvuruyorlar. Gittikleri doktor arkadaşta karındaki şişliği tespit ediyor. Görüntüleme yöntemleri ile midede kıl yumağı olduğunu tespit ederek bize yönlendiriyor. Bizde ameliyatını gerçekleştirdik. Midenin ve on iki bağırsak kısmının tamamını dolduran yaklaşık 3.5 kiloluk bir kıl yumağını ameliyat ile çıkardık." şeklinde konuştu.

"AİLELER BUNUN HAZMEDİLECEĞİNİ SANMASIN"

Ailelere uyarılarda bulunan Kabaklıoğlu, "Biz buna bezoar diyoruz. Bezoar dediğimiz şey midede hazmolmayacak, tırnak, kıl yumağı, battaniye, yün ve ipliktir. Bu tür vakalarda vardı. Böyle bir şey olduğu zaman aileler bunun hazmedileceğini sanmasınlar. Bunlar birikiyor. Uzun zaman birikince başka sıkıntılara yol açabiliyor. Zayıflama, vitamin eksikliği, gelişme geriliğine yol açabiliyor. Bu tür vakalar varsa öncelikle birikip birikmediğinin tespiti gerekiyor. İkinci olarak da mutlaka psikiyatrik yardım alınması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.