KKTC darbenin eşiğinden dönmüş

KKTC eski Başbakanı ve CTP Genel Başkanı Soyer, 2004 yılında Kıbrıs'ta Annan Planı referandumunu destekleyen mitingleri provoke etmek isteyen güçlerin mitingleri bir katliam alanına çevirme girişiminde bulunduklarını iddia etti.

KKTC darbenin eşiğinden dönmüş
KKTC darbenin eşiğinden dönmüş
GİRİŞ 27.03.2011 08:57 GÜNCELLEME 27.03.2011 08:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Remzi Samar'ın haberi

KKTC eski Başbakanı ve Cumhuriyet Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer, "Yapılan mitingler provoke edilerek kargaşa yaratılacak, yaşanan kargaşa sonrasında asker yönetime el koyacak ve tartışılan Annan Planı referandumu rafa kaldırılacaktı." dedi.

TRT Haber'de cuma akşamı yayınlanan "Büyük Takip" programında konuşan Soyer, önce katliam, ardından darbe planlayanların çalışmalarını şöyle anlattı: "Miting alanına giden insanların arasına karışacak olan provokatörlerin yönlendirmesi ile yürüyüş güzergahı değiştirilecek ve topluluk Ledra Palas Sınır Kapısı'na yönlendirilecekti. Burada çıkan arbedede daha önceden çevre binalara yerleştirilmiş silahlı kişiler tarafından kargaşa yaşayan insanların üzerine ateş açılacaktı. Yaşanan kargaşa ile askerin yönetime el koyması planlanacak ve tartışılan Annan Planı referandumu rafa kaldırılacaktı." Soyer, sivil yönetime el koymak için her şeyin daha önceden hazırlandığının yapılan araştırmalarda ortaya çıktığını belirtti.

Darbe girişiminin ardından kimlerin tutuklanacağı, hangi spor salonunun hangi stadyumların ve hangi hastanelerin operasyona hazır hale getirildiğini kaydeden Soyer, bu bilgilerin isim isim kendisinde olduğunu söyledi.

Türkiye'de ortaya çıkarılan Balyoz planında da 2003 yılında yapılması planlanan darbe sonrasında binlerce insanın tutuklanıp, stadyumlara kapatılacağı ortaya çıkmıştı. Benzer şekilde darbe sonrasında hangi hastanelerin ve binaların ne amaçla kullanılacağı da Balyoz planının detayları arasında yer alıyordu. Geçtiğimiz haftalarda yapılan ve Türkiye ile KKTC arasında gerilime neden olan pankart krizinin arkasında kimlerin olduğuna da işaret edilen programda, eski KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı'nın ifadeleri de dikkat çekici. Avcı, pankart krizinin arkasında haziranda Türkiye'de yapılacak olan genel seçimleri sabote etmek isteyenlerin olduğunu dile getirdi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Timur 13 yıl önce Şikayet Et
    **flaş -flaş. kaddafiyi devirmek isteyenlere silahı ergenekon verdi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in  Ortadoğu toplumlarına vurduğu büyük darbede Türkiye'ye düşen!
İran'dan umudu kestiler! İhanet suçlaması