Özgürgün: Söylem ve eylemleri kınıyorum

KTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, 7 Nisan'da Cumhuriyet Meclisi önünde yapılan eylemde, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye Büyükelçiliği'ne yönelik davranışları şiddetle kınadığını bildirdi.

Özgürgün: Söylem ve eylemleri kınıyorum
Özgürgün: Söylem ve eylemleri kınıyorum
GİRİŞ 09.04.2011 15:18 GÜNCELLEME 09.04.2011 15:18

Özgürgün, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükeliği'ne ''Kıbrıs Cumhuriyeti'' bayrağı asılmaya çalışılmasını lanetlediğini, bu davranışın hiçbir şekilde kabul göremeyeceğini vurguladı.

KKTC Dışişleri Bakanlığı basın merkezinden yapılan açıklamaya göre, Anavatan Türkiye'ye yönelik bu tür davranışların hiçbir şekilde kabul görmeyeceğini kaydeden Özgürgün, ''Bunları yapanlar, Rum tarafı ve (Rum lider Dimitris) Hristofyas'ın ekmeğine yağ sürerek çözümsüzlüğü daha fazla körüklüyor. Oysa böyle davranılmasa, birlik olunsa, Rum tarafı belki Kıbrıs Türk halkı ile anlaşması gerektiğini anlayabilir'' ifadesini kullandı.

Özgürgün, Sendikal Platform'un Meclis önündeki eyleminde, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik söylemler ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'ne ''Kıbrıs Cumhuriyeti'' bayrağı asılmaya çalışılmasının kendilerini derinden üzdüğünü vurguladı.

Özgürgün, ''Kıbrıs'a barış getiren Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, Rum lider Hristofyas ve Rum Başpiskoposu 2. Hrisostomos'un ağzıyla seslenilmesini büyük bir nefretle karşıladığını'' belirtti.

-''BAZI DEĞERLER ÖZENLE KORUNSUN''-

Özgürgün, hükümete karşı her türlü eylemin yapılabileceğini, bunun demokratik bir hak olduğunu, fakat bazı değerlerin özenle korunması gerektiğini kaydetti.

Meclis önündeki eylemde yaşananların bir kez daha tekrarlanmamasının en büyük dileği olduğunu ifade eden Özgürgün, Rum tarafında bir Rumun, Yunanistan Elçiliğine KKTC bayrağı asmasını kimsenin aklının ucundan bile geçirmediğini belirterek, ''Bizde de böyle olmalı. Birkaç kişinin yapmaya çalıştığı çirkin eylemler önlenmelidir'' ifadesini kullandı.

Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının görüşme masasında hakkını ararken birlikte ve beraber hareket etmesi gerektiğine de dikkati çekerek, ''iktidar veya muhalefette kimin olduğuna bakmadan birlik-beraberlik içinde olunması; Hristofyas, Hrisostomos ve Rum tarafının ekmeğine yağ sürülmemesi'' gerektiğini kaydetti.

KKTC Dışişleri Bakanı şöyle devam etti:

''Bunu yapanlar, onların ekmeğine yağ sürerek onların politikalarını destekliyor. Yani Kıbrıs'ta çözümsüzlüğü daha fazla körüklüyor. Oysa böyle davranılmasa, Rum tarafı belki Kıbrıs Türk halkı ile anlaşması gerektiğini anlayabilir.''

Eylemde bu tür davranışları sergileyenlerin Kıbrıs'ta anlaşma istemediklerini belirten Özgürgün, ''Anlaşma isteseler Hristofyas'ı bu kadar cesaretlendirerek, uzlaşmaz bir tutum içine girmesini sağlamazlar'' ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MİT'ten Kuzey Irak'ta nokta operasyon: Sözde sorumlu etkisiz hale getirildi
Antalya'da tartışmalı pozisyon! Eski hakemler 'penaltı' dedi