Kıbrıs'ta küçük adımlar cesaret verdi

KKTC lideri Eroğlu ile görüşen BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, müzakerelerde ''geçen hafta küçük adımlar atılmasının kendisini cesaretlendirdiğini'' söyledi.

Kıbrıs'ta küçük adımlar cesaret verdi
Kıbrıs'ta küçük adımlar cesaret verdi
GİRİŞ 11.04.2011 13:48 GÜNCELLEME 11.04.2011 13:48

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Alexander Downer'i kabul ederek görüştü. Downer, Cumhurbaşkanlığındaki görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, iki haftadan sonra geldiği adada Cumhurbaşkanı Eroğlu ile bir araya gelerek, sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunma fırsatı elde ettiğini kaydetti.

Downer, ''uzun süredir çok az ilerleme sağlanan süreçte geçen hafta küçük adımlar atılmasının kendisini cesaretlendirdiğini'' belirtti.

''Liderlerin Perşembe akşamı yiyeceği çalışma yemeğine ev sahipliği yapmayı dört gözle beklediğini'' ifade eden Downer, toplantının, kendisinin ve temsilcilerin yanı sıra BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ve not alan üç kişinin katılacağı küçük çaplı bir yemek olacağını söyledi.

Downer, yemeğin, sürecin ne aşamada olduğunu değerlendirme bakımından iyi bir fırsat olacağını kaydetti.

Gazetecilerin, süreçte bir ilerleme bekleyip beklemediği sorusuna, ''İlerleme olması gerekiyor. Süreç uzun zamandır devam ediyor'' yanıtını veren Downer, ''İlerleme olmaması halinde ne olacak?'' yönündeki soruya ise bu durumun, BM Genel Sekreteri'nin liderlerle görüşeceği bir konu olacağı karşılığını verdi.

Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla sürdürülen müzakereler kapsamında KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, 14 Nisan Perşembe akşamı çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim'in Lefkoşa ara bölgedeki ikametgahında verilecek yemek saat 20.00'de başlayacak. Yemekte BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer da hazır bulunacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'nin Georgia eyaletinde büyük patlama: Nefes almakta güçlük çekerseniz 911'i arayın
Hizbullah'tan son dakika yeni lider açıklaması! Tartışmalara son noktayı koydular