Hristofyas: Türk tarafı müzakerelere uymalı

Rum lider Dimitris Hristofyas, “Kıbrıs Türk tarafının birkaç gün içinde verimli bir diyaloga olanak tanıyacak müzakerelerin esasına tamamen uyacağını bekliyoruz” dedi ve ekledi.

Hristofyas: Türk tarafı müzakerelere uymalı
Hristofyas: Türk tarafı müzakerelere uymalı
GİRİŞ 12.07.2011 18:01 GÜNCELLEME 12.07.2011 18:01

AB Haber’e göre, Rum lider Dimitris Hristofyas, Kıbrıs Türk tarafından üzerinde anlaşmaya varılan müzakere esası çizgisinde bir politika izlemesini beklediğini ve bunun Kıbrıs sorununun çözümüne ulaşılması hedefinde verimli bir diyalogun yolunu açacağını belirterek, Kıbrıs Türk tarafıyla Kıbrıs sorununun bütün yönleri üzerinde anlamlı görüşmelere girilmesine hazır olduğunu hatırlattı.

Hristofyas, “BM Güvenlik Konseyi kararlarında ifade edildiği şekilde, iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon esasında, ülkemizi ve halkımızı yeniden birleştirecek, adil bir çözüm için mücadele ediyoruz” dedi.

-“KIBRIS’IN BÖLÜNMESİ KIBRIS HALKI İÇİN BİR FELAKET OLUR”-

Çözümün bütün Kıbrıslıların insan haklarını ve temel özgürlüklerini koruyacağını ifade eden Hristofyas, Kıbrıs’ın bölünmesinin ülke ve Kıbrıs halkı için bir felaket olacağı uyarısında bulundu. Dimitris Hristofyas şöyle devam etti:

“Kıbrıs müzakereleri şu ana kadar çok zordu ve acı dolu bir süreçti. Bununla birlikte üzerinde anlaşılmış ve devam etmekte olan süreçte hedeflerimize ulaşmak için her türlü olasılığı kullanacağız.”

-“ÇÖZÜME GİDEN TEK YOL DOĞRUDAN MÜZAKERELER”-

Kıbrıs sorununun yaşayabilir ve işleyebilir çözümüne giden tek yolun doğrudan müzakereler olduğunu belirten Hristofyas, “1974'den sonra bütün bu yıllar boyunca bizim tarafımızın izlediği yol en doğru yoldur. Bizim izlediğimiz yol budur, adil ve üzerinde anlaşmaya varılmış sürecin korunması için çabalarımızı güçlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

-“MÜZAKERELER KIBRISLILARA AİT BİR SÜREÇ”-

Hristofyas’ın Cenevre’deki toplantıdan sonra BM Genel Sekreteri’nin açıklaması içerisinde müzakereleri Kıbrıslıların yürüttüğü, Kıbrıslılara ait bir süreç olduğunun yeniden teyit edildiğini vurguladı.

Ayrıca, “Kıbrıs sorununu tehlikeli çıkmazlara götürecek geçmişteki acı hataları tekrarlayamayız” diyen Hristofyas, “Kıbrıs Türk tarafının birkaç gün içinde verimli bir diyaloga olanak tanıyacak müzakerelerin esasına tamamen uyacağını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ANKA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den İstanbul için sağanak uyarısı: Saatler kaldı!
Basketbol Gelişim Merkezi açıldı: Başkan Erdoğan törene katıldı