Hristofyas itidal çağrısında bulundu

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, patlamada halkın sokaklara inmesiyle ilgili olarak itidal çağrısında bulundu.

Hristofyas itidal çağrısında bulundu
Hristofyas itidal çağrısında bulundu
GİRİŞ 14.07.2011 16:52 GÜNCELLEME 14.07.2011 16:52

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, 11 Temmuz'da Rum Milli Muhafız Ordusu'nun (RMMO) Zigi'deki Evangelos Florakis Deniz Üssü'nde meydana gelen patlama sonucunda, ''devlet kurumlarına karşı güvenin yeniden kazandırılması için, hep birlikte çalışmak gerektiğini'' belirterek, halka itidal ve soğukkanlı olma çağrısında bulundu.

Hristofyas, bugün toplanan bakanlar kurulunun, üsteki patlamayla ilgili araştırma yapmak üzere Poli Poliviyu adlı hukukçunun görevlendirildiğini açıkladı.

Bakanlar kurulundan sonra açıklama yapan ve alınan kararlarla ilgili bilgi veren Hristofyas, patlamanın ekonomi üzerinde yarattığı olumsuz etkilerin giderilmesi için yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.

Patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunarak, olayla ilgili sorumluların bulunacağını ifade eden Hristofyas, halkın devlet kurumlarına olan güveninin geri kazandırılmasına ilişkin koşulların yeniden sağlanması için birlikte çalışılması gerektiğini kaydetti. Rum lider, halka, sağduyu ve soğukkanlı davranma çağrısı yaptı.

Rum Başkanlık konutu çevresinde düzenlenen protesto olaylarına atıfta bulunan Hristofyas, başkan kim olursa olsun, başkanlık konutunun hedef tahtası olmasına ve hadiseler yaratılmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

Hristofyas, herkesin isteğinin, deniz üssündeki patlamaya neden olan koşulların, nedenlerin ve sorumluların saptanması olduğunu belirtti.

Söz konusu sorunların, ekonominin zaten zor olan durumunu ağırlaştırdığını ifade eden Hristofyas, olayın ülke ekonomisine yönelik kötü etkilerinin giderilmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Rum tarafına teklif edilen her türlü yardımın ve sunulan her olanağın değerlendirilmesi için çalıştıklarını aktaran Hristofyas, Avrupa Birliği'nden destek istediklerini ifade etti.

Vatandaşların kızgınlığını, acısını ve hayal kırıklığını anladıklarını ve bunları paylaştıklarını dile getiren Hristofyas, soğukkanlı ve kendine hakim olmak aynı zamanda ileriye bakmak ve gelişme aşamasındaki prosedürlere saygılı olmakla yükümlü olduklarını belirtti.

Hristofyas, önlerinde Cenevre'de BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'la yapılan görüşmeden sonra yoğunlaşmakta olan Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakerelerin ve üstlenecekleri AB Dönem Başkanlığı sorumluluklarının bulunduğunu ifade etti.

YENİ RUM SAVUNMA BAKANI

Evangelos Florakis Deniz Üssü'nde meydana gelen patlamadan sonra istifasını sunan Rum eski Savunma Bakanı Kostas Papakostas'ın yerine Tarım Bakanı Dimitris İliadis'in atandığı bildirildi.

Rum radyosu, Rum Tarım, Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı Dimitris İliadis'in, bu görevine paralel olarak Savunma Bakanlığı'nı da yürüteceğini duyurdu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'dan umudu kestiler! İhanet suçlaması
Köpeklerini tasmasız gezdiren kişi kendisini uyaran kadın ve adama saldırdı