Rum tarafından suçlama geldi

Kıbrıs'ta yürütülen çözüme yönelik müzakerelerle ilgili olarak Rum tarafından suçlama geldi. Rum Başpiskopos 2. Hrisostomos, adada çözümün olmadığını iddia etti.

Rum tarafından suçlama geldi
Rum tarafından suçlama geldi
GİRİŞ 28.11.2011 00:44 GÜNCELLEME 28.11.2011 00:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Selim Sayarı'nın haberi:

Güney Kıbrıs Başpiskoposu 2. Hrisostomos’tan yankı uyandıracak açıklamalar geldi.

Kıbrıs’ta 3 yıldır devam eden müzakerelerde sonuca varılamayacağını iddia eden Hrisostomos, üniter devlete dayalı bir çözüm arzuladığını söyledi.

Açıklamalarıyla toplumu ve siyasileri yönlendiren Başpiskopos, "Müzakerelerden Rum halkının beklediği çözüm çıkmaz. Müzakereler böyle devam ederse Kıbrıs Türkleşecek" dedi.

Fanatizme varan görüşleriyle Rum halkının çoğunluğu üzerinde etkinliği olan Başpiskopos, kilisenin siyasete müdahale etme ve öneri sunma hakkı olduğunu söyledi.

Rum yönetiminin Kıbrıs sorununda politika değişilkliğine gitmesi gerektiğini savunan Hrisostomos, "Çözüm olarak federal bir ortaklık yerine Rum üniter devleti olması gerekir. Çoğunluk yönetir, azınlık teminat altını alınır" şeklinde konuştu.

Türkleri azınlık olarak niteleyen Başpiskopos, çözümsülüğün de Türklerin aşırı taleplerinden kaynaklandığını ifade etti. Hrisostomos, "Türkler tüm Kıbrıs’ı istiyor, bölgeyi de kontrol etmek istiyorlar" ifadesini kullandı.

2013’teki başkanlık seçimi için uniter devlet fikrini destekleyecek aday bulmaya çalıştığını ifade eden Başpiskopos, kendisini ziyaret eden yabancı diplomatların da bu düşüncelerini desteklendiğini sözlerine ekledi.

(NTV)

YORUMLAR 4
  • dudu durdu 12 yıl önce Şikayet Et
    halkı yoksulluğu sürüklenirken. altın asası altın işlemeli donanımı ile mürid derdinde doğal olarak. türkleşmeden değil de müslümanlaşmadan korkuyor olmayasın. karamanoğullarından hristiyan türkleri bağrınıza bastığınıza göre derdiniz türklükle değil.
    Cevapla
  • ahmetberk 12 yıl önce Şikayet Et
    Kilise neden karışır?Cevabı?. Bilen çok azdır.Dünyada gayrı müslimlerden dini devletle yönetilen iki millet var.Biri yahudiler diğeri rumlardır.Aradaki fark tevrat hukuk sisteminde de etkili.İncilde hukuk yok.Sadece kilisenin benimsemediği kişiler ülkeyi yönetemezler.Törenlerde kilisede yapılır.Bu bilgiyi göz önüne alarak haberi değerlendirebilirsiniz.saygılarımla
    Cevapla
  • Serhan AKIN 12 yıl önce Şikayet Et
    hııı!. bi sen eksiktin baş psikopot:)) alla alla sen git ayin mayin yap bırak çözümü siyesetçiler konuşsun:))
    Cevapla
  • bahadır komat 12 yıl önce Şikayet Et
    anlamıyorum ki. adamların dini liderleri yönetimlere bile karışabiliyorlar yanlışları varsa söylüyorlar...ah bizde böyle olsa hele bi böyle olsaaa, herşeyde avrupayı örnek gösteren muhalefet burada neden tıkanıyor. doğru ya bizler din devlet işlerini ayrı tutan bir yönetime sahibiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Antalya'da tartışmalı pozisyon! Eski hakemler 'penaltı' dedi
Nasrallah'ın cesedi, öldürüldüğü yer altı karargahından çıkartıldı!