Eroğlu: KKTC'nin ismi KKTD olabilir

Yavru Vatan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti KKTC'nin adı 2012 yılında değişebilir. Yeni anayasa sinyali veren Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu isim değişikliğinden de bahsetti

Eroğlu: KKTC'nin ismi KKTD olabilir
Eroğlu: KKTC'nin ismi KKTD olabilir
GİRİŞ 02.01.2012 08:15 GÜNCELLEME 02.01.2012 08:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 2012’de çözüm olmaması durumunda yeni anayasa yeni yasalarla yola devam edileceğini, devletin adının bile değişebileceğini açıkladı.

Eroğlu isim değişikliğine gidilirse devletin adının, “Kuzey Kıbrıs Türk Devleti“ veya “Kıbrıs Türk Devleti” olabileceğini söyledi.

Milliyet

YORUMLAR 6
  • mustafa 12 yıl önce Şikayet Et
    anavatana katılsın. iki üç tane vali atayın tamam..oradaki Türkiye gitsin diyen nankörler de rum tarafına gitsin yaşasın..
    Cevapla
  • Yusuf Cirit 12 yıl önce Şikayet Et
    İhsen Emmi.. KKTC Türkiyeden ayrı bir devlet.Senin haberin yokmuş.40 yıl olmuş ama senin hala haberin yok.KKTC Ayrı bir devlettir.Türkiye maddi yardımda bulunuyor.Ve Lozan antlaşması Türkiyeye garantör ülkelerden birisi yapıyor.Diğer garantörler Yunanistan ve İngilteredir.
    Cevapla
  • Mütebessim 12 yıl önce Şikayet Et
    En mantıklısı. Aşağıda bir yorumcunun da dediği gibi Türkiye'ye bağlansın. En temizi.
    Cevapla
  • cesur malatyalı 12 yıl önce Şikayet Et
    peki nerden çıktı bu isim değişikliği. gereği varmı ne amaç gidiyorlar anlamış değilim ben olsam 82. il ilan eder üstümüzdeki bu saçma yükten kurtulurum..
    Cevapla
  • ihsen emmi 12 yıl önce Şikayet Et
    Devlet.... ...diye isim verilemez, Turkiyeden ayri bir devlet olmus gibi olur. Yoksa zaten ayri bir devletti de benmi bihaberim?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ANKA III, bölgedeki dengeleri sarsacak! Yunanistan'ın yakın takibine girdi
Banza siftah yaptı! Trabzonspor 3 puanla tanıştı