Eroğlu, New York zirvesi için yola çıkıyor

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 22-24 Ocak'da New York yakınlarındaki Greentree'de yapılacak üçlü Kıbrıs zirvesi için yarın KKTC'den ayrılacak.

Eroğlu, New York zirvesi için yola çıkıyor
Eroğlu, New York zirvesi için yola çıkıyor
GİRİŞ 18.01.2012 17:33 GÜNCELLEME 18.01.2012 17:33

Eroğlu, beşinci kez BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ile üçlü zirvede bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu, yarın akşam İstanbul'a gitmek üzere KKTC'den ayrılacak. Müzakere heyeti ise New York zirvesi için Cuma sabahı ayrılacak. Cumhurbaşkanı ve eşi Cuma sabahı müzakere heyetiyle buluşarak, İstanbul'dan New York'a hareket edecek.

Cumhurbaşkanı Eroğlu'na New York ziyaretinde Özel Temsilcisi Kudret Özersay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ, Müzakere Heyeti Üyesi Güneş Onar, Mülkiyet Uzmanı Serden Hoca ve Müzakere Heyeti Üyesi Oğuzhan Hasipoğlu eşlik edecek.

Eroğlu ve kendisine eşlik edecek heyetin 27 Ocak Cuma akşamı KKTC'ye dönmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum lider Dimitris Hristofyas, müzakereler kapsamında BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da katılımıyla bugüne kadar 4 üçlü zirve yaptı.

Zirvelerin ilki 18 Kasım 2010'da New York'ta yapılırken, liderler geçen yıl 26 Ocak ve 7 Temmuz'da Cenevre'de, 30 Ekim'de ise New York Greentree'de üçlü toplantıda bir araya geldi.

Greentree'deki son üçlü zirvenin ardından BM Genel Sekreteri Ban, liderleri Ocak ayında müzakerelerde ''son aşama'' için yeniden aynı yerde görüşmeye çağırdı.

-Eroğlu bilgi verdi-

Bu arada, Cumhurbaşkanı Eroğlu, Greentree'de yapılacak görüşmeyle ilgili, Meclis Platformu ve Halk Konseyi'ni bugün ayrı ayrı bilgilendirdi.

Eroğlu önce Cumhurbaşkanlığında, Meclis'te temsil edilen  siyasi partilerin başkan ve temsilcilerine, öğleden sonra da Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'nde sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan Halk Konseyi'ni bilgilendirdi.

Toplantılarda, 5. üçlü görüşmede atılacak adımlar, dikkat edilmesi gereken konular ve görüşmelerde gelinen son aşama ele alındı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den İstanbul için sağanak uyarısı: Saatler kaldı!
Köpeklerini tasmasız gezdiren kişi kendisini uyaran kadın ve adama saldırdı