BM, Downer'a olan güvenini yineledi

BM Sözcüsü Martin Nesirky, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, Kıbrıs özel danışmanı Alexander Downer'a güveninin tam olduğunu bir kez daha teyit etti.

BM, Downer'a olan güvenini yineledi
BM, Downer'a olan güvenini yineledi
GİRİŞ 08.02.2012 00:44 GÜNCELLEME 08.02.2012 00:44

BM Sözcüsü Nesirky'e, Kıbrıs Rum yönetiminin meclis başkanı Yannakis Omiru'nun, Genel Sekretere, Downer hakkında gönderdiği şikayet mektubunun ellerine ulaşıp ulaşmadığı soruldu.

Nesirky, mektubu alıp almadıklarını bilmediğini söylerken, ''Geçen hafta da söylediğim gibi BM Genel Sekreterinin özel danışmanı Sayın Downer'a ve BM'nin Kıbrıs'ta tarafların çözüme ulaşmalarına yardımcı olmak için gösterdiği çabaların tarafsızlığına olan güveni tamdır'' dedi.

Nesirky, Downer'ın, 23-24 Ocak'ta yapılan Greentree üçlü görüşmelerinin ilk gününün ardından düzenlenen basın toplantısında, bir soruya cevaben sarf ettiği ''AB dönem başkanlığını Kıbrıslı Rumlar'ın devralacağına'' ilişkin sözlerinin ise sadece görüşmeye katılan taraflardan birini ve ekibini tanımlamak anlamında kullandığını, bu sözlerin o zirve çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Downer, 23 Ocak'ta Greentree çiftliğinde düzenlenen basın toplantısında, AA muhabirinin, ''Rumların 1 Temmuz'da AB dönem başkanlığını üstlenmelerine kadar ilerleme beklenip beklenmediğini'' sorması üzerine, iki liderin ilerleme sağlayabilmelerinin çok önemli olduğunu, Rumların AB dönem başkanlığını üstlenecek olmasının onlara önemli bir sorumluluk yükleyeceğini belirterek, ''Bu, çok ağır bir sorumluluk olacak. Bu işi (Kıbrıs sorunu) o zamana dek bitirmeyi hedeflemeye çalışmalıyız'' ifadesini kullanmıştı.

Downer'ın bu açıklaması Kıbrıs Rum tarafında rahatsızlık yaratmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Antalyaspor - Fenerbahçe! CANLI
Yılmaz'dan önemli açıklamalar: Enflasyonla mücadele, doğrudan yatırım, siber güvenlik...