Yunanistan zararı 1.3 milyar avro!

Kıbrıs Rum kesimindeki ''Kıbrıs Bankası'', Yunanistan'ın borçları nedeniyle 2011 yılında 1,3 milyar avro zarar ettiğini açıkladı.

Yunanistan zararı 1.3 milyar avro!
Yunanistan zararı 1.3 milyar avro!
GİRİŞ 22.02.2012 13:44 GÜNCELLEME 22.02.2012 13:44

Rum Fileleftheros gazetesine göre, Yunan borçlarının Rum bankaları üzerindeki etkilerinin araştırılmasına başlandı ve zararını ilk açıklayan ''Kıbrıs Bankası'' oldu.

''Kıbrıs Bankası'', Yunanistan'ın borçları nedeniyle aldığı 2 milyar avroluk krediyi geri ödeyemediğini ve bu durumun da bankaya 1,3 milyar avro zarar olarak döndüğünü duyurdu.

Bankanın, Yunan borçları olmasaydı, 312 milyon avro kar etmiş olacağı da belirtildi.

ABD Başkanı Obama, Almanya Başbakanı Merkel'i paketin onaylanmasındaki çabalarından ötürü tebrik etti

 ABD Başkanı Barack Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i Avro Bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan'a 130 milyar avroluk ikinci kurtarma paketinin onaylanmasında gösterdiği çabalardan dolayı tebrik etti.

Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney yaptığı açıklamada, Obama'nın dün Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde, Yunanistan'ın temerrüte düşmesinin yol açacağı potansiyel felaketi önlemek için Avro Bölgesi'nin anlaşmaya varmasına yardım etmede gösterdiği liderlikten dolayı Merkel'e teşekkür ettiğini söyledi.

Carney, Obama ve Merkel'in, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) attığı adımların yanı sıra AB liderlerinin bütçe disiplinini güçlendirecek yeni hükümetlerarası anlaşmayı imzalamayı kabul etmesi ile İspanya ve İtalya'daki mali düzeltmelerin Avro Bölgesi borç krizinin çözümüne katkıda bulunduğu konusunda uzlaştığını belirtti.

Sözcü Carney, Avrupa ülkelerinin, bir ülkenin sorunlarının Avrupa kıtası ve ötesine yayılmasını önleyecek finansal güvenlik duvarını güçlendirmek dahil daha fazlasını yapması gerektiğini ifade etti.

OECD, Yunanistan'a tedbirleri hızla uygulama çağrısı yaptı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Yunanistan'a ikinci kurtarma paketi karşılığında istenen reformları hızla uygulama çağrısı yaptı.

OECD'den yapılan yazılı açıklamada, Avro Bölgesi maliye bakanlarının, Brüksel'de önceki gece 14 saat süren toplantıda Yunanistan'ı gelecek ay temerrütten kurtarmanın önünü açan 130 milyar avroluk ikinci kurtarma paketi üzerinde anlaşmaya varmalarını memnuniyetle karşıladıkları belirtildi.

Açıklamada, anlaşmada belirtildiği gibi programın başarısının sıkı bir şekilde uygulanmasına ve zamanında yapılmasına bağlı olduğu vurgulandı.

Programın uzun vadeli başarısında ise ekonomik büyümenin itici güçlerini hızla geri getirmek için gerekli olan sosyal ve yapısal reformlarda kaydedilen ilerlemenin etkili olacağına işaret edilen açıklamada, Yunanistan'da vergi tahsilatını iyileştirme, özelleştirmeleri hızlandırma ve istihdam piyasasındaki reformları güçlendirmesinin aciliyetine dikkat çekildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor - Konyaspor | CANLI
Bakan Şimşek'ten kartla ödeme kabul etmeyen işletmeler için uyarı