Güney Kıbrıs'ın en büyük başkan adayı

Güney Kıbrıs'ta şubat ayında yapılacak başkanlık seçimi için yapılan anketlerde Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) Başkanı Nikos Anastasiadis en büyük başkan adayı görünüyor.

Güney Kıbrıs'ın en büyük başkan adayı
Güney Kıbrıs'ın en büyük başkan adayı
GİRİŞ 16.09.2012 16:23 GÜNCELLEME 16.09.2012 16:23

Rum Fileleftheros gazetesi, “RAI Consultants” şirketi tarafından gazete hesabına gerçekleştirilen ankete göre, parti kurmaylıklarının planlamalarını iki turda mücadele edecek şekilde hazırlamaları gerektiğini yazdı.

Gazete, ankete göre, Ana Muhalefet DİSİ başkanı ve partinin başkanlık seçimlerindeki resmi adayı Nikos Anastasiadis'in, seçimlerin ilk turunda olduğu kadar muhtemel ikinci turda da önde göründüğünü haber verdi.

Haberine iç sayfalardan geniş bir şekilde yer vermeye devam eden gazete, Anastasiadis'in ilk turda yüzde 37,2, Emekçi ve Halkın İlerisi Partisi olan AKEL tarafından desteklenen Sağlık Bakanı Stavros Malas'ın yüzde 21,9, bağımsız aday Yorgos Lillikas'ın ise yüzde 14,2 oy aldığını belirtti.

Gazete, seçim propagandasına erken başlayan Anastasiadis'in, rakipleri ile arasındaki mesafeyi açarak, bu ankette de birinci sırada olduğunu kaydetti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden'dan Nasrallah açıklaması! Flaş Orta Doğu talimatı! Hizbullah, Hamas, Husiler...
Özgür Özel istedi, CHP Milletvekili Ediz Ün istifa etti