Denktaş, mezarı başında anıldı

KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, birinci ölüm yıl dönümünde mezarı başında düzenlenen resmi törenle anıldı.

Denktaş, mezarı başında anıldı
Denktaş, mezarı başında anıldı
GİRİŞ 13.01.2013 14:20 GÜNCELLEME 13.01.2013 14:20

Törene, Denktaş'ın ailesi, devlet ve hükümet yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirildi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, özel defteri imzaladıktan sonra yaptığı konuşmada, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın eşine az rastlanır bir direnişçi, bir devlet adamı olduğunu ifade ederek, destansı yaşamını, Kıbrıs Türkü için başardıklarını, eserlerini anlatmak için onlarca kitap, saatlerce süren belgesellerin az geleceğini söyledi.

''Kıbrıs Türklerinin bağımsız davası, onun var oluş nedenini oluşturduğunu'' ifade eden Eroğlu, ''Biz, Kıbrıs davası nedir, hakları nelerdir? Ondan öğrendik, ondan dinledik. Kıbrıs Türk Halkı'nın yaklaşık 55 yıllık tarihinde Kurucu Cumhurbaşkanımızın çok önemli izleri vardır'' diye konuştu.

Eroğlu, şöyle devam etti:

''Rauf Denktaş'ı en kısa bir şekilde anlatılması istenmesi halinde şöyle anlatabilirim. O; Kıbrıs sevdalısı, Türklük şuuru çok yüksek, egemenlik, bağımsızlık tutkunu siyasi dehası hayli parlak, Kıbrıs Türk halkını toplum noktasından alıp, devlet sahibi bir halk noktasına taşıyan, anavatan Türkiye'nin Kıbrıs Türkleri için önemini çok iyi bilen, anavatan Türkiye'ye yürekten bağlı bir liderdi.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Suikastın perde arkası ortaya çıktı! Netanyahu'dan aldatmaca 'ABD' ziyareti
Nasrallah öldürüldü! Hizbullah'ın muhtemel yeni lideri!