Günümüzün 5 baba tipinin özellikleri

Baba-çocuk ilişkisinden yola çıkılarak günümüzün 5 baba tipinin özellikleri sıralandı. Çocuklar babalarının değişmesini dilediği özellikleri sıraladı. Sizin babanız hangisi?

Günümüzün 5 baba tipinin özellikleri
Günümüzün 5 baba tipinin özellikleri
GİRİŞ 19.06.2011 15:39 GÜNCELLEME 19.06.2011 15:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünyanın ünlü emlak şirketi Regus, günümüzün belli başlı 5 baba tipinin özelliklerini sıraladı. Babalar Günü’nde baba-çocuk ilişkisinden yola çıkarak yapılan sınıflandırmada, çocukların babalarının değişmesini dilediği özelliklerine de yer verildi.

1. Sabah 9-akşam 5 babası: Namı diğer, “Bugün biraz gecikebilirim” babası. Şehir merkezine uzak yaşayıp şehir merkezinde çalışan babalar bu kategoriye giriyor. Bu babaların günlerinin büyük kısmı toplu taşıma araçlarında geçtiğinden eve döndüklerinde bitkin düşüp çocuklarına bekledikleri ilgiyi veremezler.

Çocuğunun dileği: “Keşke babamın işi eve daha yakın olsa da birlikte daha çok zaman geçirsek.”

2. Gezgin baba: Namı diğer, “Telefonum burada çekmiyor” babası. Şehrin anayollarına yakın oturup sürekli seyahat halinde çalışan babaları kapsıyor. Müşterilerini ofislerinde ziyaret ederek çalışan ve günü benzin istasyonu, kafeler ve emniyet şeritleri arasında mekik dokuyarak ve telefon görüşmeleri, yazışmalar ve incelenen dosyalar arasında geçen babalar. Genellikle evden çocukları uyanmadan çıkıp onlar uyuduktan sonra döner.

Çocuğunun dileği: “Keşke babamın daha az telefon görüşmesi yaparak yönettiği bir işi olsa da en azından uyumadan önce bize yetişebilse.”

3. Görünmez baba: Namı diğer, “Hayalet” baba. Havaalanlarına yakın oturan ve sürekli uluslararası seyahat ederek evinden çok otellerde konaklayan babaları içeriyor. Çocuklarıyla bir arada olmaktan çok internette görüntülü konuşmayla görüşen ve dönüşte çocuklarının gönlünü değişik çikolatalar ve son teknolojik oyuncaklarla almaya çalışan, fakat yaş günleri veya müsamerelerinde genellikle onların yanında olamayan babalardır.

Görünmez baba çocuğunun dileği: “Keşke babam otellerde daha az kalsa.”

4. Evde çalışan baba: Namı diğer “Tek tabanca” baba. Şehrin hangi bölgesinde oturdukları fark etmez, zira çalışma yeri evin en uygun veya boş odasıdır. Evinden bir iş bağladığında ailesi de mutlu olan babaların çocuklarıyla ilişkileri, ne kadar çok çalışırlarsa o kadar daha iyi bir ebeveyn olunduğu anlayışına dayanır. Telefonla yaptığı iş görüşmelerinde ev ortamından kaynaklanan gürültü, bir nevi üstesinden gelmeye çalıştığı bir soruna dönüşerek çocuklarıyla ilişkisini olumsuz etkiler.

Çocuğunun dileği: “Keşke babam daha iyi bir çalışma ortamında işinin patronu olmasının yolunu bulsa.”

5. Süper baba: Namı diğer “Her şeyi halleden” baba. Süper babalar, çocuklarının öğretmenlerinden okul gezilerine hazırlanmalarına kadar her şeyden haberdar ve her zaman yanlarındadır. Çocuklarını mümkün olduğunca okula kendileri bırakmaya çalışır. Çocukları hasta olduğunda ofis yerine evden çalışabilir, çalışma temposunu ailesi ve işvereni arasında dengeler.

Çocuğunun dileği: “Keşke okul bahçesinde de babam gibi konuşabileceğim insanlar olsa.”

MİLLİYET

YORUMLAR 1
  • marmelat 2 yıl önce Şikayet Et
    çok kötü ne yazdığınızı anlamadım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş, Dolmabahçe'de zinciri Immobile'yle kırdı
Tanıdık geldi mi? Los Angeles yanarken belediye başkanı yurt dışında geziyormuş