Dört yeni eser raflardaki yerini aldı
İsmail Zorba'nın 'Gül Yürekli Sevdalar', Abdullah Özen'in 'Lider Neslin İnşası', Hayrettin Taylan'ın ise 'Sihirli Ayraç' ve 'Şehrinaz' isimli kitapları satışa sunuldu...
ŞEHRİNAZ
gitme,haçlı seferlerinin hiç bitmediği ,ortadoğu’nun aşk ve kan batısındayım
gitme, bilal gibi taş yağıyor bağrıma, delinmiyor direnç gönlüm
gitme, üzeyir gibi peşimde ağyar güzeller, koru beni sevda ağacımda
gitme, isa’nın babalar gününü kutladığı dem ü sorgulayışlardayım
gitme,meryem’in merhemi gibi çaresizliğinin suskularındayım
gitme, kelebeklerin doğum gününe ekildi, muştularım, huzurlarım
gitme, çatışmaların çatlattığı içimin tutsağında,dillenir vaslım
gitme, cemrelerin çiçek yüzünde okunur, tek başına bahar oluşun
gitme, vakte yağmurlar ısmarlayan gözlerinde tutulur ay ve ay yüzün
vakte gidelim, sensiz geçmeyen zamanın akrebini ısıralım şehrinaz
gitme, ufkun pullarıyla yollanmış senli dünlerin mektubu ağlaşır
gitme, usumdaki algıları kemiren yok oluşun sızıları delirir
gitme, ekseninde dönmeyen dünyanın yorgunluğunda, dinlenir umudum
gitme, yüzyıllık bir anın gönül diliyle yazılır, hesabı bitmeyen uğurun
gitme, ruhun mabedinde figürlerinden ayrılmaz bakışın ve bakış açın
bakışına gidelim, bakamadığın ben’in püskün, suskun anını görelim şehrinaz
LİDER NESLİN İNŞASI
Bir ülke tasavvuru…
Sokaklarında kavga gürültü olmayan…
Kardeşin kardeşi boğazlamadığı…
Hastası doktoruna, doktoru hastasına saygılı bir ülkenin hayali…
İnsanların samimiyete susamış olduğu bu asırda kalbi diri tutabilmek, ne yazık ki suya yazı yazmak kadar zor bir çabadır.
Zira psikolojik bunalımın çarkında yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan nesillerin, tekrar huzura kavuşabilmesi için öncelikle doğru bir eğitim gerekiyor.
Okumak, taş üzerine taş koyarak bina inşa etmek kadar basit bir fiil iken, bugün sadece lise ve üniversite eğitimiyle yetinmek; Anadolu’nun bin yıllık medeniyet ahlakına yakışmıyor.
Yeni Sinanlar,yeni Akifler yeşersin diye okumalı; marifet bezine nezaket ilmeğini nakışlayarak, beşikte başladığımız eğitime ancak ve ancak mezarda son vermeliyiz ki, kanayan yaralara merhem olabilelim.
GÜL YÜREKLİ SEVDALAR
İsmail ZORBA’nın, gerçekten “demini almış ömründen” dökülen gözlemlerini, anılarını ve tespitlerini sanatkâr üslubuyla terkip etmiş olduğu kitabını doya doya, bıkmadan ve usanmadan okuyacaksınız.
Prof. Dr. İlhan GENÇ
Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı
Hayatı, tabiatı ve insanı anlamaya çalışan bir edebiyat öğretmeninin; yüreğinin en derin köşelerinde ince ince işleyerek, sabırla, inançla, sevgiyle gün yüzüne çıkardığı sözler… Türk edebiyatının en güzel örneklerini hem kendisine hem öğrencilerine bir pusula yapan cümleler…
Prof. Dr. Ayşe İlker
Celal Bayar Ün. Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi
Bu kitap bizleri doğaya, dostluğa, kültüre, sevmeye, bilgiye ve hatırlamaya; kısacası “insan olma”ya çağırıyor. Kitapta, çağın hızına karşı sükûneti, tüketim sevdasına karşı erdemleri hazmederek sosyal dokuyu güçlendirmeyi tavsiye eden demeler ve deneme tadında hatırlar yer alıyor. Ancak bu kitapta slogan ve çığlık bulamayacaksınız. Belki, “değerleri yitirme” korkusunun sessiz çığlığı var. Cümleler haykırarak söylemek için değil, samimi bir yüreğin kulağına fısıldamak için yazılmış.
Prof. Dr. Namık AÇIKGÖZ
Muğla Sıtkı Koçman Ün. Öğretim Üyesi
Hep yarım bırakılmış hayatların, yarım bırakılmışlarıyla iç içe olduğumuz günlerde, yarımları tamamlamayı dert edinen, sayıları az ama özverileri çok nice değerli insana haksızlık yaptığımızı düşünüyorum. Kim bilir; belki de dünya onların sabrı, samimiyetleri ve gayretleri hürmetine ayakta duruyor. İşte evinde, okulunda, çevresinde bu yüzden hep yarım bırakılmış hikayelerin peşinde, tamamlanmamış hayatları kovalarken görmeye alıştığımız İsmail Hoca, sizi kitabının sayfaları arasında gezdirirken aslında kendine ortak da yapacak.
Erdal ÇİL
Yazar – Yönetici (Ege Üniversitesi)
SİHİRLİ AYRAÇ
Şahzat:“Benim yolum, benim gibidir.
Her insanın yolu kendisi gibidir.
Yolun uzunluğu, yolun güzelliği, yolun gizemi, yolun sonsuzluğu insanın elindedir. İnsan, yolunu zihninde, kalbinde, ruhunda çizer.
Bir genç olarak sorgularımın sorusu var.
Ayracım sihirli olabilir; ama insanın kendisi sihirlidir.
İnsan,herşeydir.
Her organımız, bir dünya.
İçimizdeki sınırsız duygulardan daha sihirli bir şey olabilir mi ki Mislina? İnsan,doğrudur.İnsan,iyiliktir.İnsan,vicdandır.İnsan,şerefli bir kuldur.İnsan,bilinçli bir okuldur.
Her soru,her arayış,her korku,her başarı,her deneyim, özellikle her acı bir derstir.
Ama sen dersim daha sihirli Mislina.
“Sihirli Ayraç“ serisinin ilki romanı olan “Şahzat”ın gençlik serüvenleri,kendini bulma,sorular,sorgular,arayışlar,gizemler,sihirler,gerçekler,aşklar arasında Kızkulesi ile tanışması ,geleceği bilen sevdiği kız Liya ile ilim gizem aşk yolculuğu; sihirli ayracı sayesinde başlayan ilim, sanat, aşk, sihir dolu bir macera…