Fakülteden Adliyeye Yargının Yeniden Yapılandırılması

Dr. Ramazan Arıtürk'ün kaleme aldığı "Fakülteden Adliyeye Yargının Yeniden Yapılandırılması" Seçkin Yayınları'ndan çıktı. Kitapta Antik Yunan'dan günümüze kadar birçok medeniyetin ve toplumun hukuk yapısı inceleniyor ve ideal modelin çerçevesi belirleniyor.

Fakülteden Adliyeye Yargının Yeniden Yapılandırılması
Fakülteden Adliyeye Yargının Yeniden Yapılandırılması
GİRİŞ 05.02.2021 16:46 GÜNCELLEME 05.02.2021 16:49

Dr. Ramazan Arıtürk'ün kaleme aldığı "Fakülteden Adliyeye Yargının Yeniden Yapılandırılması" Seçkin Yayınları'ndan çıktı. 

Fakülteden Adliyeye Yargının Yeniden Yapılandırılması ile ilgili görsel sonucuÜlkemizdeki hakim, savcı ve avukatlar pratisyen olarak yetiştirilmektedir. Mahkemelerde görev alan pratisyen hakimler, savcılar ve avukatlar ile yapılan yargılamalardan ideal anlamda adaletin gerçekleşmesini beklemek beyhudedir. Tüm bu sorunların temelinde hakim, savcı ve avukatların yetersiz olduğu değil, yargı sistemimizin topyekun adaletin tecellisinde bekleneni karşılamaya engel yapısal sorunlarının olduğu sonucu çıkarılmalıdır.

Türkiye dünyada söz sahibi olan güçlü bir devlet olmak istiyorsa, uluslararası arenada tekelleşmiş güç odakları karşısında alternatif olma hedefi varsa, küresel ölçekte vatandaşlarının ve haksızlığa uğrayanların hamisi olma amacını taşıyorsa, Türk hukukçularının ulusal ve uluslararası düzeyde etkili ve itibarlı birer adalet temsilcisi olmaları şarttır.

Uluslararası platformda saygıdeğer ve söz sahibi ülke olmak askeri, siyasi, diplomatik ve iktisadi etmenlerin yanında, hatta onların da ötesinde etkin hukukçulara ve muteber hukuk kurumlarına sahip olmayı gerektirir. Ülkemizin yurt dışındaki sivil gücünü yansıtan yerel veya uluslararası şirketler, gönüllü kuruluşlar ve iş insanlarının yanında bir Türk vatandaşı, dünyanın herhangi bir yerinde yasal haklarını koruyan ve gözeten önemli ülkelerde yerleşik uluslararası Türk hukuk bürolarının ve hukukçularının güvencesini de yanında hissederse, işte o zaman Türkiye'nin büyük devlet olduğu ve gelişmiş ülkeler kategorisinde yer aldığı söylenebilecektir.

Bu kitap, yerelden küresel düzeye bu anlayışın alt yapısına ilişkin özgün düşünceler ve önerileri barındırmaktadır.

Bu eserde, yargı sistemi eğitimden pratiğe bir bütün olarak ele alınmış olup tüm kavra ve kurumlar bu bakış açısıyla yeniden bir değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Bu değerlendirmeler kimi zaman uzun tarihi arka plana dayanan sorunları konu edinirken kimi zaman da çok sıcak ve güncel tartışmaları eleştirel bir bakış açısıyla ele almakta ve buna bağlı çözüm önerileri sunmaktadır.

KİTABIN KÜNYESİ

Yazar: Dr. Ramazan Arıtürk

Sayfa sayısı: 408

Yayınevi: Seçkin Yayınları

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özel, görevden alınan Mustafa Sarıgül'ün terörist cenazesine gitmesini savundu
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan yabancı hakem açıklaması! Canlı yayında duyurdu