Şeyma Kömürcüoğlu'nun yeni kitabına TÜBA'dan ödül

Paradigma Yayınları'ndan çıkan, Şeyma Kömürcüoğlu'nun kaleme aldığı "Quis Ut Deus - Orta Çağ Felsefesinde Bir Model Olarak Tanrı" kitabı, TÜBA-TESEP Sosyal Bilimler Kayda Değer Telif Eser Ödülü'ne layık görüldü.

Şeyma Kömürcüoğlu'nun yeni kitabına TÜBA'dan ödül
Şeyma Kömürcüoğlu'nun yeni kitabına TÜBA'dan ödül
GİRİŞ 24.11.2023 17:37 GÜNCELLEME 24.11.2023 17:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Paradigma Yayınları'ndan çıkan, Şeyma Kömürcüoğlu'nun kaleme aldığı "Quis Ut Deus - Orta Çağ Felsefesinde Bir Model Olarak Tanrı" kitabı, TÜBA-TESEP Sosyal Bilimler Kayda Değer Telif Eser Ödülü'ne layık görüldü.

ŞEYMA KÖMÜRCÜOĞLU KİMDİR?

2006 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Yüksek Lisansını "İbn Sina'da Ahlak Sorunu" başlığı ile 2009'da tamamladı. Ürdün Ehl-i Beyt Üniversitesi ve University of California San Diego'da birer yıl misafir araştırmacı olarak çalışmalar yaptı. 2017 yılında Sakarya Üniversitesi Felsefe bölümünde "Antik Yunan Felsefesinde Tanrıya Benzeme Düşüncesi" başlıklı tez ile doktor oldu. Halen Pythagoras ve Platoncu düşünce üzerine çalışmalarımı sürdürmekte.

TÜBA-Bilimsel Telif Eser Ödülleri 

TÜBA, “Bilimsel Telif Eser Ödülleri Programı (TÜBA-TESEP)” ile üniversitelere yönelik nitelikli Türkçe telif eser üretimini teşviki amaçlanmıştır. 2016’ya kadar Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri (TEÇEP) olarak adlandırılan programın, 2017’den itibaren sadece telif eserlerin ödüllendirildiği Bilimsel Telif Eser Ödülleri Programı (TÜBA-TESEP) olarak uygulamaya devam edilmesi kararlaştırılmıştır.

TÜBA-TESEP Ödülleri kapsamında Akademi Konseyi tarafından, belirli bilim alanlarında yayımlanan eserlere alanında dünya bilimine değer katmış, ulusal ve uluslararası başarılarıyla ülkemizi onurlandırmış Şeref Üyelerimizin adına her yıl “özel ödül” verilmektedir.

Ödül Programı’na, üniversitelerde her seviyede okutulan ya da okutulması/yararlanılması mümkün telif eserler için başvurulabilmektedir. Başvuru, eserin son baskısı için yapılmaktadır. Eserlerde dizin ve kaynakça bulunması şartı aranmaktadır. Başvurular, eserlerle ilgili bilim dalları gözetilerek oluşturulan Alan Değerlendirme Komiteleri (ADK) tarafından hakem görüşleri de alınarak incelenmekte ve değerlendirilmektedir. ADK’leri önerilerini ADK yürütücülerinden ve Akademi Başkanından oluşan Ana Komite’ye sunmaktadır. Ana Komite, TESEP ödülü için önerilerini Akademi Konseyi’ne sunmaktadır. “Bilimsel Telif Eser Ödülü” ya da “Kayda Değer Telif Eser (Mansiyon) Ödülü” kazananlar, Akademi Konseyi tarafından karara bağlanmaktadır.

“Telif Eser Ödülü” kazanan eserlere 40.000 TL para ödülü ve berat,  “Kayda Değer Telif Eser Ödülü (Mansiyon)” kazanan eserlere 20.000 TL ödül ile berat verilmektedir.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Sayfa 11 ay önce Şikayet Et
    Kitabın konusu nedir
    Cevapla
  • Fukara 11 ay önce Şikayet Et
    Yazık ilime bilime verilen değer verilen ödülden anlaşılıyor. 40bin+20bin=60bin Yani ne söylesem boş. Eften büften şeyler yapsaydı milyonları alırdı. "Yazık ilimle uğraşmış"!!! Kardeşimize büyük başarılar diliyorum.
    Cevapla
  • MURAT KILIÇ 11 ay önce Şikayet Et
    Tebrik ederim... Daha nice orijinal çalışmalara
    Cevapla
DİĞER HABERLER
“Yakın tehdid”e karşı “büyük adım” atılmadan az önce
Saldırıda öldürülen belediye başkanı birkaç gün içinde yeni partisine katılacaktı