Kocaeli

Filinta seyircisi Abdülhamid dönemini sevdi

11:27 26 Mart 2016
Filinta seyircisi Abdülhamid dönemini sevdi

METİN GİRGİN - Yeni sezonda "Bin Yılın Şafağında" ismiyle TRT'de yayınlanan Filinta'nın yapımcısı Serdar Öğretici, "Sultan Abdülhamid Han'ın tahta çıktığı döneme geçiş yapmamız, seyirci üzerinde büyük bir merak ve ilgi uyandırdı. Filinta seyircisinin Abdülhamid dönemini sevmesi, diziye olan ilgiyi iki kat arttırdı." dedi.

Öğretici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezon, aksiyon, fantastik, epizodik ve tarihi dönem hikayelerini​ iç içe barındıran Filinta'nın yeni sezonda "Bin Yılın Şafağında" ismiyle gerçekçi ve aksiyonu yüksek bir tarihi kurgu içinde devam ettiğini söyledi.

Dizide, geçmişte yaşamış gerçek karakterleri birebir isim vererek zikretmekten kaçındıklarını ancak kamuoyundan gelen talepler doğrultusunda Sultan Abdülhamid Han dönemine isim vererek geçiş yaptıklarını anlatan Öğretici, "Seyirciden olumlu tepkiler aldık. İlk 13 bölüm, epizodik hikayelerin yanı sıra Filinta'nın kendi hikaye kurgusunun içinde ilerledik. Daha sonra Filinta Bir Osmanlı Polisiyesi olarak 26 bölümü başarıyla tamamladık." ifadesini kullandı.

Öğretici, ikinci sezonda 1800'lerin ikinci yarısından sonraya geçişle hikayenin tarihin gerçekliğini de barındırmaya başladığını belirterek şöyle devam etti:

"Sultan ​Abdülhamid'in tahta geçiş süreci, ülkeler arası karışıklık ve gerçek tarihi kimliklerin Filinta 'Bin Yılın Şafağında' hikayesi içinde yer almasını işlemeye başladık. Sultan Abdülhamid Han'ın tahta çıktığı döneme geçiş yapmamız, seyirci üzerinde büyük bir merak ve ilgi uyandırdı. Filinta seyircisinin Abdülhamid dönemini sevmesi, diziye olan ilgiyi iki kat arttırdı çünkü biz tarihe saygımızı gerçek ile dizi kurgusu içinde güzel bir şekilde harmanlayarak yansıtıyoruz. Beklenenin üzerinde ilgi görmesi, bizi mutlu ediyor. Filinta seyircisi, Abdülhamid dönemini sevdi, bu tarihi gerçekliği de bekliyordu."

- "Seyirci gerçek tarihi seviyor"

Seyircinin tarihin saptırılmadan anlatılmasını sevdiğini vurgulayan Öğretici, "Gençlerimizin tarihe olan merakında yansıttığımız en önemli şey, hikayemizi saptırmadan, onlara merak uyandıracak ana karakter hikayeleriyle ve gerçekçi bir dille anlatmamızdır. Bunun yanı sıra yapımın aksiyon ve ciddi bir sinematografik bir emek barındırması da önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

​Filinta'nın, İzmit Seka Park içinde kurulan d​ünyanın Çin'den sonra ikinci ve Avrupa'nın da en büyük platosunda çekildiğini aktaran Öğretici, burada büyük bir Osmanlı şehri kurduklarını hatırlattı. Dizi ve oyuncularının yurt içi ve yurt dışında birçok ödül aldığına işaret eden Öğretici, bu başarıdan dolayı sevinç ve mutluluk duyduklarını bildirdi.

Serdar Öğretici, özellikle Ortadoğu, Güney Amerika ve Avrupa'da büyük ilgi gören dizinin, yurt dışına satılması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.