Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun Esenler Sinema Akademisi'nde genç sinemacılarla buluştu!
Esenler Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Esenler Sinema Akademisi, yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun ile geleceğin sinemacılarını çevrim içi düzenlenen workshop etkinliğiyle bir araya getirdi.
Eğitimlerine hız kesmeden devam eden Esenler Sinema Akademisi, çok sayıda filmin yönetmen koltuğunda oturan Mahmut Fazıl Coşkun’u genç sinemacılarla buluşturdu. Çevrim içi gerçekleşen workshop etkinliği, akademide eğitim gören öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı. Etkinliğin moderatörlüğünü ise Sinema yazarı Suat Köçer üstlendi. Etkinlik boyunca öğrenciler, merak ettikleri soruları Coşkun’a yöneltti.
Esenler Belediyesi'nin gençleri vefatının 10. yılında Necmeddin Erbakan’ı yad etti
Daha seçiçi olmalıyız
Dijital platformlarda yayınlanan filmleri zaman zaman takip ettiğini söyleyen Coşkun, “Günümüzde çok fazla içerik var ve bunun genç sinemacılar için iyi bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bu durum çok kafa karıştırıcı bir hal alıyor. Özellikle bu konuda daha seçici olunması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Bazı filmleri tekrar izlemeyi tercih ettiğini belirten Coşkun, “Dijital platformlardaki filmleri o anki ruh halime göre izliyorum ama filmleri bir şeyler öğrenmek için izlemiyorum” şeklinde konuştu.
Profesyonel oyuncuları tercih ediyorum
Öğrencilerden gelen bir soru üzerine oyuncu seçiminde dikkat ettiği hususları dile getiren Coşkun şunları kaydetti: “Oyuncuların iyi bir oyuncu olmalarına, karakter ve senaryoyu taşıyıp taşıyamadığına dikkat ediyorum. Oyuncuları ‘güzel kadın’ ve ‘yakışıklı erkek’ olarak değerlendirmek yerine ortalama yüze sahip olmalarını tercih ediyorum. Ayrıca oyuncuların filmlerdeki diğer karakterlerle olan uyumuna da dikkat ediyorum. Profesyonel oyuncuları tercih ediyorum. Tamamen amatör oyuncular bana riskli geliyor.”
Gerçekçi bir tavrım yok
Film türü açısından kendisini sınırlandırmadığını dile getiren Coşkun, “Ben gerçekçi sinema yapmıyorum. Filmlerimde gerçekçi bir tavır sergilemiyorum. Anons filminde bunu kırmaya çalıştım. Her bir örneği tek tek değerlendirmeliyiz diye düşünüyorum” dedi. “Bence bir film üç kez yeniden yapılır” diyen Coşkun, “Bunlardan birincisi senaryo aşaması. Senaryoda karşınıza bitmiş bir film geliyor. Ben senaryoda değişiklik yapıyorum. Sette de çok kez değişiklik yaptım. İkincisi çekim aşaması. Çekimde de değişiklikler yapılabiliyor. Son olarak kurgu aşaması. Bu üç aşama da yaratıcı süreçlerin değişik evreleri” şeklinde konuştu.
Esenler Sinema Akademisi, ünlü yönetmen ve oyuncuları ağırladığı workshop etkinliklerine önümüzdeki günlerde de devam edecek. Alanında uzman isimler, etkinlik kapsamında gençlerle bilgi ve tecrübelerini paylaşacak.