Klasik Türk müziği Japonya'da

Türkiye-Japonya diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun 100. yıl dönümünde, Japonya’da düzenlenen konserde İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sahne aldı.

GİRİŞ 14.05.2024 17:10 GÜNCELLEME 14.05.2024 17:29

Japonya'nın Kyoto kentinde Türkiye-Japonya diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun 100. yıl dönümü sebebiyle kültür sanat faaliyetleri düzenlendi.

Türkiye-Japonya diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun 100. yılına özel Rohm Tiyatrosunda düzenlenen faaliyette, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu konser verdi. Yüzlerce sanatseverin katılım sağladığı konserde, klasik Türk müziğinden eserlere yer verildi.

Japonya Kültür Ajansı Başkanı Tokura Shunichi ve Kyoto Modern Sanatlar Müzesi Başkanı Fukunaga Osamu’nun yanı sıra Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen ve Nagoya Başkonsolosu Damla Gümüşkaya da dinleyiciler arasında yer aldı. Türk müziğinin dinleyiciyle buluştuğu konserde sanatçılara çiçek verildi.

KAYNAK: AA
Elif Sena Demiroğlu Haber7.com - Asistan Editör
Haber 7 - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Haber 7’de “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli Haham'dan skandal sözler! Filistinli esirlere tecavüz eden askerleri savundu
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap