YESİ derneğinden Türkistanlı öğrencilere karne
Türk Dünyasına ilişkin başarılı çalışmalara imza atan YESİ Derneği okuma yazma öğrenen gençler için mezuniyet gecesi düzenleyecek.
Son dönemde Türk Dünyasına ilişkin başarılı çalışmalara imza atan YESİ Derneği 14 Haftalık Eğitim Seminerleri sonunda başarılı olan ve okuma yazma öğrenen gençler için mezuniyet gecesi düzenleyecek. Cumartesi ve Pazar günleri beşer saat yapılan programda Matematik,İngilizce,Türkçe gibi temel derslerin yanında öğrencilerin kaynaşmasını sağlayan sosyal aktiviteler de gerçekleştirildi.
"HIZARCI: AMACIMIZ FITRATA DOKUNMADAN İŞ YAPMAKTIR"
Tacik,Özbek,Türkmen,Uygur,Kazak kökenli yaklaşık 90 öğrencinin katıldığı programı organize eden Yesi Derneği başkanı Güven Hızarcı şu değerlendirme de bulundu: “Yesi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği yaklaşık 2011 yılından bu yana İstanbul merkezli bir STK olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Özellikle ortaöğretim ve üniversite seviyesinde ki öğrencilere dönük olarak eğitim,kültür ve dayanışma üst başlıkları etrafında “siyaset üstü “ bir dille mütevazi çalışmalar yapmaktadır. Gerek akademik takvimimiz içinde yer alan konu başlıkları ve katılımcıların, gerekse de yapılan sosyal faaliyetlerin amacı bireylerin hiçbir şekilde fıtratına dokunmadan iş yapmaktır. Onların aile,millet ve geleneklerine bağlı müstakil fertler halinde olgunlaşmasına katkı sağlamaktır.
"KISIR ÇEKİŞMELER İÇERİSİNDE OLMAYIZ"
Bu çerçevede mesuliyetimiz sadece Türkiye’de yaşayan bireylerle sınırlı değil kadim ailemizin bir parçası olan Türkistanlı evlatlarımızı da kapsamaktadır. Bizler uzun bir saha çalışmasının neticesinde özellikle Zeytinburnu bölgesinde ikamet etmekte olan ikinci,üçüncü nesil soydaş gençlerimizin ciddi kimlik ve sosyal çevresiyle iletişim sorununu yaşadığını tespit ettik. Bu konuyu sahada yer alan birçok sivil toplum kuruluşuyla paylaştığımızda maalesef politik okumalar ve tarihsel hastalıkların ürünü olan kısır çekişmelerle çok zaman kaybedildiğini gördük.
HIZARCI MÜLTECİ SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ
Benzer hatalara düşmemek için bizler derhal somut adımlar atılması yolunda harekete geçtik. İhtiyaç sahibi insanlara onları rencide etmeden,belirlenen kalemler üzerinden yardım elini uzattık. Burada ki tavrımız hayrın gizli yapılması kadar insanların teşvikini de sağlamaktır. Bu dönemde üç farklı organizasyonda daha önce fizibilitesi yapılan ihtiyaç sahibi ailelerin sağlık taraması ve gerekli tedavi süreçlerinin takibi yapıldı. Yaklaşık 500 kişinin sağlık taramasını yapmak bizim için oldukça meşakkatli bir süreç olsa da diğer kurumlara yön çizmek anlamında önemliydi.
Son dönemde özellikle sığınmacı,mülteci durumunda olan insanların hukuki problemleri konusunda derneğimizin hukuk masası katkı sunmaya çalışsa da gelinen noktada ciddi yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle sorunun ve çözümün bir parçası olan sivil toplum kuruluşlarının bu mesele karşısında ki iş tutuşu ve tarzının çok ciddi bir muhasebeden geçirilmesi gerekmektedir.
"14 HAFTALIK ÇOK ÖNEMLİ BİR EĞİTİM SUNDUK"
Derneğimizin bütün bu sorunlara karşı takınacağı tavır elbette ki geçici değil süreklilik içinde olacaktır. Özellikle 14 hafta boyunca süren eğitim seminerleri programımız bunun bir ispatı niteliğindedir. Yaşanan sorunlara belki kısa bir süreçte çözüm üretme imkanımız yok ama genç nesillere sunacağımız dünya gelecekte ki yükümüzü de azaltacaktır. Bizler 6-12 yaş grubunu kendi geleneklerinin farkında,gelecekte karşılaşacağı sorunların bilincinde ve yeterli donanıma sahip bireyler haline getirebiliriz.Bu süreçte ailelere yeterli enformasyonu sunar, insanlara kendilerini geliştirebilecekleri alanlar oluşturursanız siyasetten daha kalıcı eserler ortaya koyabilirsiniz. İyi bir örnek teşkil etmek taltif edilmeyi beklemekten daha keyifli sonuçlar ortaya koymaktadır.”