ÇGD: 12 Eylül anlayışı geri geliyor

Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından TRT Yasası’nda değişiklik öngören kanun tasarısı “sürgün ve kadrolaşma girişimi” olarak değerlendirildi ve “TRT’de 12 Eylül anlayışı geri geliyor” denildi.

ÇGD: 12 Eylül anlayışı geri geliyor
ÇGD: 12 Eylül anlayışı geri geliyor
GİRİŞ 11.03.2008 13:01 GÜNCELLEME 11.03.2008 13:01

Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada, TRT Yasası’nda değişiklik öngören kanun tasarısı ile TRT Yönetim Kurulu’nun ,'hizmetine gerek duymadığına karar verdiği' her kademedeki personeli, Devlet Personel Dairesi’nin havuzuna göndereceği, buradan da başka kurumlara aktarılacakları hükmünün getirildiği belirtildi.


Tasarı ile AKP iktidarının kendi yandaşlarına yeni kadrolar açma girişiminde olduğunun savunulduğu açıklamada şunlar kaydedildi:  “Bu çok ilkel bir sürgün tasarısıdır. TRT'yi çağdaş yayıncılıktan uzaklaştıran iktidarın bu anlayışı, 12 eylül darbecileri tarafından 1981 yılında yine TRT de uygulanmış, Kara listeye alınan 101 yayıncı, yönetici meslekleriyle alanlarıyla ilgisi olmayan çeşitli bakanlıklara sürgün edilmişti. Bu acımasız, faşist girişim TRT tarihine ‘101'ler olayı’ olarak girmişti. Getirilen yeni yasa tasarısıyla iktidar ve TRT yönetimi, sırf kendi partizanlarına kadro açmak için darbecilerin yöntemlerini denemektedirler. Yeni '101'ler', yeni kara listeler hazırlayacak kadar gözü dönenleri, TRT'yi daha fazla tahrip etmemeye davet ediyoruz.”


(ANKA)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Real Madrid'de taraftarlar yıldızların biletini kesti! Arda Güler listede sonuncu oldu
Emeklilikte gün kuralı değişiyor! Milyonlarca kişiye büyük müjde