Türkiye süper güç oldu! 'ABD ve NATO Erdoğan'a muhtaç'

Azerbaycan'da yayın yapan "Globalinfo.az" gazetesi, ABD-NATO ikilisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a muhtaç olduğunu ve Türkiye'nin bugün sadece bölgesel değil, küresel bir süper güç olduğunu yazdı.

GİRİŞ 20.01.2023 15:08 GÜNCELLEME 20.01.2023 15:22
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Azerbaycan'da yayın yapan "Globalinfo.az" yayınladığı bir haberde Türkiye'nin ABD ve NATO ilişkilerini ele aldı. Medya organı "NATO-ABD ikilisinin neden Türkiye'ye işi düştü?" başlıklı haberinde çarpıcı analizlere yer verdi.

"ABD-NATO ERDOĞAN'A MUHTAÇ"

Türkiye'nin Güney Kafkasya, Orta Doğu ve Rusya-Ukrayna savaşında önemli bir söz sahibi olduğunu söyleyen gazete, Türkiye'nin dünya siyasetindeki rolünün arttığını belirtti. Gazete, Türkiye'nin öncü ve bazı durumlarda kurtarıcı bir role sahip olduğunu ifade ederek "Hatta bazı analistler, oluşan durumda ABD-NATO ikilisinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a muhtaç olduğunu iddia ediyor. Bu, Türkiye'nin dünya siyasetindeki rolünü ciddi şekilde artırıyor." dedi. 

"TÜRKİYE KÜRESEL BİR SÜPER GÜÇ"

Türkiye'nin bölgedeki gücünün artmasının Azerbaycan'ın imkanlarını da genişlettiği belirtilen haberde, siyaset bilimci Züriyye Garayeva "Türkiye'nin bugün sadece bölgesel değil, küresel bir süper güç olduğunun yadsınamaz bir gerçek olduğunu söyledi ve “Bugün Ankara, gerek bölgede gerekse dünyada yaşanan süreçlerde yön veren statüde. Türkiye, Libya'da meşru hükümetin desteklenmesinde, Irak ve Suriye'nin teröristlerden temizlenmesinde yer aldı ve binlerce göçmene kucak açtı." ifadelerini kullandı. 

"DUDAK UÇUKLATAN GÖRÜNTÜ OLUŞTURDU"

Garayeva, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de kendisine karşı oluşturulan güçlü cepheye rağmen haklarından ve menfaatlerinden vazgeçmediğini belirterek, Azerbaycan'ı da küresel güçlere karşı koruduğunu söyledi. Garayeva, "Bakü'yü karşı tehdit savuran güçlere ‘biz Azerbaycan'ın yanındayız’ mesajını verdi. Askeri tatbikatlarla gövde gösterisi yapan İran'a karşı ortak askeri tatbikatlar yaparak onları bir çatışma durumunda nelerin beklediğine dair ‘dudak uçuklatan’ bir görüntü oluşturdu." dedi. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 45
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD, NATO ve Avrupa'dan daha tehlikeli İRAN'dır.Tarih boyunca sadece Sünni Müslümanlarla savaşmışlardır hiç gördünüz mü gavurla savaştıklarını? yalandan asarım keserim hesabı yapıyorlar birbilerine..
    Cevapla
  • Bünyamin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendimizi avutmayalım küresel süper güç dediler diye küresel güç olmayız sadece avunuruz yapacak çok şey ve yürüyecek çok yol var
    Cevapla
  • Asi ihtiyar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bukulmez isek egilecekleri gunler yakin insaalah.
    Cevapla
  • -Gözlemci 1 yıl önce Şikayet Et
    100 yılımız boşuna gitmiş..Reis gibi lider 100 yılda bir gelir..Allah Reisi muzaffer eylesin millete şuur irfan birlik nasip etsin...Çok yaşa Türkiyem
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin yükselişi durdurulamaz islam ülkeleei için gurur kaynağı bir şemşiye islamın yegane koruyucusu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar