Ülke TV'nin sevilen programı Ahmet Diyapoğlu Yollarda, bu hafta Çanakkale'ye gidiyor!

Türkiye’yi karış karış gezerken hem güldüren hem de öğreten program Ahmet Diyapoğlu Yollarda; yurdun her bölgesinden meşhur yemekleri, tarihi ve doğal güzellikleri ve Anadolu insanının samimiyetini ekranlara taşıyor.

GİRİŞ 12.07.2024 11:22 GÜNCELLEME 12.07.2024 11:22

Ahmet Diyapoğlu Yollarda bu hafta; Çanakkale'nin et ve süt ürünleriyle bir dünya markası haline gelmiş ilçesi Biga'dan izleyenlerinin karşısına çıkıyor. 

Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle ekranların neşesi haline gelen Ahmet Diyapoğlu, her hafta farklı bir şehirde sıcak sohbetlere, lezzetli sofralara ve farklı hayatlara konuk olmaya devam ediyor. Ahmet Diyapoğlu Yollarda'nın bu haftaki adresi; peynir tatlısı, peynir helvası, pirinci ve nohut kahvesiyle uluslararası bir üne sahip olan Çanakkale'nin Biga ilçesi oluyor.

Ahmet Diyapoğlu ilk olarak programına köy kahvesini selamlayarak başladı. Kahvede oturan hacı abiyle neşeli sohbetler gerçekleştiren Diyapoğlu, daha sonra kendini kırmızı başlık takarken buldu. Kırmızı başlıklı sunucu esprisiyle yüzleri gülümseten Diyapoğlu, esnaf ziyaretleriyle programına devam etti. 

Pehlivanların giydiği kısmetlerin üretimini yapan bir esnafla bir araya gelen Diyapoğlu, el emeği göz nuru yapılan ürünleri inceledi ve detaylı bilgi aldı. Sonrasında atalarımızın birinci dünya savaşında içtiği nohut kahvesinin hikayesini dinledi ve tadına baktı. Esnaf ziyaretlerine devam eden Diyapoğlu, bağımsızlık mücadelesinin simgesi Çanakkale savaşında mermilerin havada çarpışmasının resmedildiği ürünü çok beğendi. Son olarak, Biga'nın meşhur peynirinden yapılan ürünleri ve yapışılışını bizzat üreticisinden dinledi ve izleyenleriyle paylaştı.

Yurdun tüm güzelliklerini izleyenleriyle buluşturan “Ahmet Diyapoğlu Yollarda” her Pazar 10:15’te Ülke TV ekranlarında…

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den nokta atışı katliam: Balkonda oturan Filistinli ve evi hedefte
Türkiye'nin en zengin isimleri güncellendi! İşte o isimler...