15 Temmuz'u hatırlamak ve hatırlatmak için! Ben ve Babam - Vatan filmi ile destansı mücadele ölümsüzleştirildi

15 Temmuz hain darbe girişiminin Ankara'da yaşanan olayları anlatan "Ben ve Babam - Vatan" filmi TRT 1'de yayınlandı. TRT Genel Müdür Mehmet Zahid Sobacı, filmin esas amacının "Hatırlamak ve hatırlatmak" olduğunu belirtti. 15 Temmuz şehitlerinin ve gazilerin anısına yapılan film milyonların kalbine dokundu.

15 Temmuz'u hatırlamak ve hatırlatmak için! Ben ve Babam - Vatan filmi ile destansı mücadele ölümsüzleştirildi
15 Temmuz'u hatırlamak ve hatırlatmak için! Ben ve Babam - Vatan filmi ile destansı mücadele ölümsüzleştirildi
GİRİŞ 17.07.2024 09:30 GÜNCELLEME 17.07.2024 09:30
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

15 Temmuz darbe girişimini başarılı bir şekilde anlatan "Ben ve Babam - Vatan" filmi geçtiğimiz gün TRT 1 ekranlarında yayınlandı. TRT 1'de reyting rekorlarını kıran film, Türk halkının darbe girişimine karşı gösterdiği destansı mücadeleyi ele aldı.

15 Temmuz şehitlerinin ve gazilerin anısına hazırlanan ve Türk halkının kalbine dokunacak filmin yapımcılığını Uğur Uzunok üstlendi. Filmin yönetmenliğini ise Berat Özdoğan yaptı.

"İNSANIN KÖTÜ ANILARINI HATIRLAMASI GEREKİR"

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, resmi sosyal medya hesabından destansı filmin fragmanını paylaşarak, "İnsanın kötü anılarını hatırlaması gerekir. Kirli zihinlerin ülkemiz üzerine yaptıkları karanlık planları yerle yeksan ettiğimiz #15Temmuz gecesini anlatan yeni filmimiz "Ben ve Babam - Vatan", bu akşam 20.00’de @trt1'de. Hatırlamak ve hatırlatmak için…" dedi.

SIRADAN İNSANLAR O GECE BİRER KAHRAMANA DÖNÜŞTÜ

Filmin yapımcısı ve senaristi Uğur Uzunok, Ben ve Babam-Vatan filminin 15 Temmuz 2016’da Ankara’da yaşanan olayları el aldığını belirterek, bugüne kadar yapılan filmlerin daha çok politik taraflarıyla anlatıldığının altın çizdi. Uzunok, "15 Temmuz’u tüm memleket beraber yaşadık. Herkesin bir hikayesi var. Biz bu hikayelerden sadece birine odaklandık ama bütün hikayeleri de içinde saklıyor. Bu yüzden herkes Ben ve Babam-Vatan filminde kendinden bir şeyler bulacak” dedi ve sözlerine filmdeki karakterleri anlatarak devam eden Uzunok, "Mühendis bir baba, çok bilmiş bir çocuk, mobese merkezinde çalışan bir anne. Sevdiğinin darbeci olduğundan habersiz bir genç kadın, babası 28 Şubat mağduru bir çalışan. 15 Temmuz gecesi TÜRKSAT’ta darbecilere direnip şehit olan Ahmet Abi. Nefsiyle baş başa kalanlar ve cesaretle sokağa çıkanlar. Her karakter o geceki ruhun bir simgesi. Türkiye’yi sevenler, 15 Temmuz gecesi gözünü kırpmadı. Hepimiz sınırda nöbet bekleyen askerlere dönüştük. Sıradan insanların o gece nasıl birer kahramana dönüştüklerini gördük. 15 Temmuz, Türk milletinin her ferdini kader ipiyle birbirine bağlayan bir düğümdür. O bağa bağlı olanlarla, o bağdan ayrı olanlar; Çanakkale harbinde, Kurtuluş Savaşı’nda karşı tarafa çalışan gayri-namuslarla, varını yoğunu ortaya döküp milleti için savaşanların ayrıştığı gibi ayrışır. 15 Temmuz’da gaflet uykusundan uyandık, bizi bir daha da uyutamayacaklarını gösterdik. Bu filmi maziye ve istikbale hatırlatmak için çektik. Sıkıntılarla karşılaşınca ara ara kendime dur, diyorum. 15 Temmuz’u düşün. Yorganını o gecenin ümidiyle doldur ve örtün. Bir sarkaçta gidip gelen memleketi bu millet 15 Temmuz gecesi bir kez daha kazandı" açıklamasında bulundu. 

EN KRİTİK SAHNE TANK SAHNESİYDİ

İki ayda filmi tamamladıklarını belirten Uğur Uzunok, çekimlerin ise İstanbul ve Ankara’da olduğunu söyledi. Uzunok, “Özellikle Ankara’yı yansıtan mekanlar seçtik. Gençlik Parkı bu mekanlardan biri. İletişim merkezlerini bulmak ve kurmak da bizim için önemliydi. Belki de izleyicinin ilk defa göreceği görkemde iletişim merkezleri kurduk. Askeri hazırlıklarımızı yaptık. Silah konusunda uzman ekiplerle çalıştık. Belki de bizim için en kritik sahnemiz tank sahnesiydi. Sincan’da bir sokağa tank getirdik. Çok özel kurumlarda çekimler yaptık. İzin süreçleri bile kritikti bizim için” dedi.

BEN VE BABAM - VATAN FİLMİ KONUSU NEDİR?

Ben ve Babam-Vatan filmi hayatta hep çekingen ve ürkek olan bir babanın ailesini ve vatanını korumak için kimsenin ondan beklemediği bir cesaret serüvenini ele alıyor. Ayrılma eşiğinde olan eşiyle arasını düzeltip ailesini kurtarmak için her yolu denerken, kendisini 15 Temmuz gecesi oğluyla darbenin merkezinde. TÜRKSAT’ta mühendis olarak çalışan Cihangir, büyük bir cesaretle darbecilerin yayınları keserek halkın direnişini kırma girişimlerini engellemeye çalışır. Eğer darbeciler yayınları kesmeyi başarırlarsa halk gerekli çağrıları duyamayacak, sokaklara çıkamayacak ve direniş başlayamayacaktır. Vatanını hain darbecilere karşı savunmaya çalışan Cihangir bir yandan da oğlunu koruma ve ailesini geri kazanmaya çalışmaktadır. Sonunda galip gelen Cihangir, oğlu Can’ın doğum gününde darbecilere gösterdiği mücadeleyle gerçek bir kahramana dönüşür.

BEN VE BABAM - VATAN FİLMİ OYUNCU KADROSU

Ben ve Babam - Vatan filminin oyuncu kadrosu şu şekildedir;

  • Ümit Kantarcılar

  • Sevcan Yaşar

  • Hazım Körmükçü

  • Burak Sarımola

  • Erkan Meriç

  • Cansu Fırıncı

  • Toprak Kıvılcım

  • Burcu Kirman

  • İlayda Yıldırım

  • Merve Üçer

  • Yusun Aytekin

  • Necip Karakaya

  • Hakan Boyav

  • Erdal Özyağcılar

  • Güzin Özyağcılar

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Osmanlı 1 ay önce Şikayet Et
    Okullar açıldığında òğrencilerimle tekrar izleyeceğim. Çekilmesi geç kalmış bir film. Ama olsun. Yine de güzel olmuş.
    Cevapla
  • Har. Ar. 1 ay önce Şikayet Et
    Gözyaşları içinde seyrettik. Hatta o geceyi yaşadık tekrar... Tam içimden başka bir aşk istemez marşını söylerken bir baktım baba oğluna söylemeye başladı. O an aynı his ve idrak içindeydik.. Rabbim böyle bir ihaneti.bir daha yaşatmasın. Hakikaten o gece bir ilahi lutuf olarak korku kalkmıştı...Filmde emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Çok iyi bir yapım olmuş. Tebrik ederim...
    Cevapla
  • Leyla 1 ay önce Şikayet Et
    Ben ve babam ; vatan filminde Trt ye ve emeği geçen herkese YÜREKTEN teşekkürler . Konu Vatan olunca o kocaman yürekler dahada korkusuz olur.
    Cevapla
  • murat 1 ay önce Şikayet Et
    İçimizde bir tek hain kalmasa düşmanlarımız üzerimize sel gibi de gelse bize diz çöktüremez. 15 Temmuz Batılın bir köpük gibi bir gecede sönmesinin günüdür. İmanın küfre hakkın batıla galip geldiği gündür. İdamı çıkartın artık. Hain beslemek istemiyoruz.
    Cevapla
  • Abdülkadir Çınar 1 ay önce Şikayet Et
    dün akşam meydanlarda idik bu flimi izleyemedik lütfen tekrar gösterime sunalım
    Cevapla
  • Osmanlı 1 ay önce Şikayet Et
    Tabii uygulamasından izleyebilirsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ferdi Kadıoğlu için ödenen rakam açıklandı!
Teoman’ın sözleri Yeşim Salkım’ı rahatsız etti