İzinsiz reyting paylaşımına mahkemeden emsal karar

TİAK Televizyon İzleme Araştırmaları A.Ş. (TİAK) tarafından yapılan izleme ölçümleri ve reyting verilerinin izinsiz paylaşımıyla ilgili mahkeme kararı kesinleşti.

İzinsiz reyting paylaşımına mahkemeden emsal karar
İzinsiz reyting paylaşımına mahkemeden emsal karar
GİRİŞ 23.07.2024 17:48 GÜNCELLEME 23.07.2024 17:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun (FSEK) ek madde 8 hükmü kapsamında korunan ’TİAK TV İzleme ölçümü verileri' yalnızca TİAK abonelerinin kullanımına özel olup, üçüncü kişilerle paylaşılması ve yayınlanması yasaklanmış durumda.

Mahkeme süreci, verileri izinsiz kullanarak internet sitesi üzerinden kamuoyu ile paylaşan 'medyaradar' isimli internet sitesi hakkında başlatılmıştı. 1. Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşması Mart 2024'te yapıldı ve mahkeme, FSEK madde 72 hükmü uyarınca site sahibi hakkında 6 ay hapis cezası verdi. Sanığın iyi hali göz önüne alınarak ceza 5 aya indirildi ve nihai olarak para cezasına çevrildi.

Sanık, Nisan 2024'te karara karşı istinaf talebinde bulundu. Ancak İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 32. Ceza Dairesi, yerel mahkeme kararının usul ve yasaya uygun olduğunu belirterek 04.06.2024 tarihinde istinaf başvurularını esastan reddetti. Karar kesinleşmiş olup, TİAK verilerinin izinsiz kullanımının ciddi hukuki sonuçlar doğurabileceği bir kez daha vurgulanmış oldu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 2
  • grty 1 ay önce Şikayet Et
    iyi de buna ceza var da face ve diger yerde milletin karisini kizinin resim kullanip køylu kizi karisi diye sapik msj yazan onlara yorum yazan sapiklar niye ceza yok baskasinin fotosunu izinsiz kullanma cok ulke de cezasi var yada kapali su bu dirye hakaretler var fotunun gercek sahiplerin haberi yok yok devlet onlara da niye ceza vermez
    Cevapla
  • verme 1 ay önce Şikayet Et
    hirsizlik yapsan vurgun yapsan bile bu kadar ceza yok gerci burda ceza yok yani parayi ver sorun bitiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depreme hazırlık bir beka meselesidir
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz