Sözcü'den İzmir provokasyonu!

Sözcü Gazetesi, İzmir yangını sonrası birkaç kendini bilmez tarafından yapılan İzmir'le ilgili saçma paylaşımları manşet yaparak bir provokasyona imza attı.

GİRİŞ 20.08.2024 15:49 GÜNCELLEME 20.08.2024 16:37
Bu Habere 169 Yorum Yapılmış

 HABER7

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde geçen salı günü başlayıp, perşembe günü harlanan orman yangını yerleşim yerlerini tehdit etmişti. Yaklaşık 4 bin hektarlık alanı küle çeviren yangın pazar günü kontrol altına alınarak söndürüldü.

BİRKAÇ SOSYAL MEDYA HESABINDAN PROVOKATİF PAYLAŞIM

İzmir'de meydana gelen yangının ardından ne olduğu, kim olduğu belli olmayan çok düşük takipçili bazı sosyal medya hesaplarından akılalmaz paylaşımlar yapıldı. Bir kaç sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda İzmir için "Gavur İzmir" ifadeleri kullanılarak "Gavur izmir yanıyor söndürmeyin" ve "Gavur İzmir yanıyormuş kurtuluşu 9 eylül değil 19 ağustos olsun" gibi provokatif paylaşımlar yapıldı. 

SÖZCÜ'DEN PROVOKASYON

Yaşananlar üzerine Sözcü gazetesi ise bugün eşine az rastlanır bir manşet ile okuyucularının karşısına çıktı. Sözcü, sadece birkaç sosyal medya hesabı tarafından yapılan saçma tweetleri dikkate alarak bu durumu manşet haberi olarak okuyucularına sundu. 

Sözcü söz konusu haberinde vatandaşların İzmir'le ilgili atılan tweetlere tepki gösterdiğini belirterek "Orman yangını üzerinden Atatürk'e ve İzmir'e nefret kusan karanlık zihniyete en güzel yanıtı halk verdi: "Siz bu milletin evladı olamazsınız" ifadelerini kullandı. 

Sözcü'nün sanki toplumun genelinde böyle bir algı varmış ve İzmir'deki yangınlar söndürülmesin kampanyası yapılmış gibi durumu manşet haberi yapması provokasyon olarak değerlendirilerek birkaç sosyal medya hesabı tarafından yapılan bu bilinçli paylaşımların haber yapılmasına tepki geldi. 

"TOPLUMU SOSYAL MEDYADAN İBARET SANMAK BÜYÜK BİR YANILSAMADIR"

Sözcü'nün bugünkü haberine bir tepki de AK Partili Mücahit Birinci'den geldi. Sözcü'nün 1. sayfasını sosyal medya hesabından paylaşan Birinci, Sözcü'nün ufak tefek sosyal medya hesaplarından yapılan bu paylaşımları manşet yapmasının asıl provokasyonun kendisi olduğunu söyledi.

Birinci, Sözcü'nün haberine tepki gösterdiği paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

Kim olduğu belirsiz ufak tefek sosyal medya hesaplarının abuk subuk söylemlerini dikkate alıp bu manşeti atmak, asıl provokasyonun kendisidir. 

Sanki toplumun geneline sari böyle bir akıl tutulması var, sanki bu akıl tutulması bir kampanyaya dönmüş gibi.

Toplumu sosyal medyadan ibaret sanmak büyük bir yanılsamadır. 

İzmir bizim canımızdır.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 169
  • Yalan mı? 3 hafta önce Şikayet Et
    Kimin sözcüsü bu sözcü. Kime hizmet ediyor. İşi gücü kaos yaratmak.
    Cevapla
  • Ersever 3 hafta önce Şikayet Et
    Ben iddaa ediyorum bu twetleri attıran da kendileridir, sözde eleştiriyorlar, biz bu cambazları çok iyi tanıyoruz. Müftü karısı rolüne giren CHP li kadın dan tanıyoruz.
    Cevapla
  • Gül 3 hafta önce Şikayet Et
    Sözcü birde chpli belediyenin ne yaptığını yaz gazetesin ya habercisiniz ya belediye başkanından haber verin
    Cevapla
  • Alâ 3 hafta önce Şikayet Et
    Sözcü denen paçavranın millet menfaatine olan hiçbir işin içinde olamayacağını yaşayarak öğrendik. Gazete gazete değil resmen ihanet merkezi.
    Cevapla
  • Fahri özcan 3 hafta önce Şikayet Et
    Sözcü denen paçavra kaostan,felaketten nemalanan emperyalist kuklasıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması!
Tuğrul Bey'in bilinmeyen mektubu Berlin'de bulundu!