Sınır Tanımayan Gazetecilerden İsrail'in Al Jazeera ofisini kapatmasına tepki

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), İsrail askerlerinin Al Jazeera'nın Ramallah'taki ofisini baskın düzenleyerek kapatmasına tepki gösterdi.

GİRİŞ 22.09.2024 16:03 GÜNCELLEME 22.09.2024 16:03

RSF'nin X hesabından yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin dün Katar'a ait Al Jazeera yayın organının Ramallah'taki ofisine baskın düzenlediği, çalışanlarını tahliyeye zorladığı, bir muhabirin fotoğrafını yırttığı ve ofisi 45 gün boyunca kapatma kararı aldığı hatırlatıldı.

Bu baskına tepki gösteren RSF, İsrail'in Al-Jazeera'ya yönelik acımasız saldırılarını bir kez daha kınadığını bildirdi.

Al Jazeera'nın Filistin Müdürü Velid Ömeri, olaya ilişkin dün AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sayıda askerle Ramallah'taki ofise gece baskın düzenleyen İsrail güçlerinin, kapıyı patlattıklarını ve kendilerine ofisin 45 gün boyunca kapatıldığı yönündeki kararı teslim ettiklerini söylemişti.

İsrailli askerler, İsrail saldırılarında öldürülen gazeteci Şirin Ebu Akile'nin fotoğrafını parçalamıştı.

Al Jazeera'nın yaklaşık 4 ay önce de Kudüs'teki ofisi kapatılmıştı.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir zamanlar tesislere dahi sokulmuyan Münevvere Yılmaz'ın film gibi hikayesi
MGM'den sarı kodlu uyarı! Vatandaşlara çağrı