Sözcü'nün 'Almanya' yalanı ortaya çıktı!

Sözcü'nün bugün 1. sayfasından okuyucularına sunduğu "Almanca bilmeyen aşçıyı Almanya'ya ataşe atadılar" haberi baştan aşağı yalan çıktı. Aşçı dedikleri kişinin uluslararası ilişkiler mezunu olduğu ve YDS'den 82,5 puan aldığı öğrenildi.

Sözcü'nün 'Almanya' yalanı ortaya çıktı!
Sözcü'nün 'Almanya' yalanı ortaya çıktı!
GİRİŞ 07.10.2024 18:22 GÜNCELLEME 07.10.2024 18:22
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

  HABER7

Muhalefet yandaşı Sözcü Gazetesi bugün 1. sayfasından "Almanca bilmeyen aşçıyı Almanya'ya ataşe atadılar" başlıklı bir haber yayınladı. Habere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın Hacettepe Üniversitesi’nden sınıf arkadaşı Hüseyin Arabasüren’in damadı Seyfettin Batuhan Gül'ün Almanya Düsseldorf’taki Türkiye Başkonsolosluğu’na Çalışma Ataşesi olarak tayin edildiği iddia edildi.

'Liyakatsız' atama olarak öne sürülen haberde hiçbir belge sunulmazken Seyfettin Batuhan Gül'ün 'aşçı' olduğu ve yabancı dili olmadığı öne sürüldü. Söz konusu haberin gerçek bilgilerine ve belgelerine Haber7 ulaştı. 

AŞÇI DEĞİL, ULUSLARARASI İLİŞKİLER MEZUNU

Sözcü'nün söz konusu haberde 'aşçı' olduğunu öne sürdüğü Seyfettin Batuhan Gül'ün 'aşçı' olmadığı nitelikli bir eğitim geçmişinin olduğu belirlendi. Seyfettin Batuhan Gül'ün uluslararası ilişkiler mezunu olduğu 2016 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde mezun olduğu ortaya çıktı.

YABANCI DİL SINAVINDA 12 PUAN FAZLA ALMIŞ

Öte yandan Sözcü'nün öne sürdüğü 'yabancı dil bilmiyor' iddiasının da tamamen yalan olduğu tespit edildi. Seyfettin Batuhan Gül'ün yurt dışı görevleri için 'İngilizce, Almanca ya da Fransızca dillerinin herhangi birinden YDS sınavı aracılığıyla 70 puan almak' şartını yerine getirdiği, 25 Mayıs 2024 tarihinde yapılan YDS'den yeterlilik puanı olan 70'den tam 12 puan fazla alarak 82,5 puan aldığı öğrenildi. 

HER ŞEY MEVZUATA UYGUN

Sözcü Gazetesi ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer'in gündeme getirdiği konunun tamamen yalan olduğu, 'Liyakatsız' atama olmadığı, 'aşçı' dedikleri kişinin uluslararası ilişkiler mezunu olduğu, yabancı dil yeterliliği yok dedikleri kişinin YDS'den 82,5 puan aldığı ve yapılan görevlendirmede her şeyin tamamen mevzuata uygun olduğu belirlendi. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 59
  • M.Ali 59 dakika önce Şikayet Et
    Ortaya çıktı da, yaptırımı nedir arkadaş? Bu yalanların bir karşılığı yok mu?
    Cevapla
  • celal 1 saat önce Şikayet Et
    bu hain oglu hainler hep aynı bunlara yaptırım olmazsa azarlar böyle chp zihniyeti hiç degişmez kendine yapılınca demokrası hukuk adalet havarisi kesilirler başkası oldumu 3 maymun olurlar Allah cc bunları bildigi gibi yapsın
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    CHP'nin hayatı yalan ve iftiradan ibaret.
    Cevapla
  • 06ankara 1 saat önce Şikayet Et
    Yazılı ve sözlü yayın organlarının tutum ve davranışları yaptıkları haber ve yayınlarda at çamuru izi kalsın gibi bir tutum içinde oldukları malesef feraset sahibi ülke halkı tarafından biliniyor.... İşin aslı gerçek dışı tamamen yalana dayalı haberciliğe kesin tesbitinden gerlestinde yüksek ceza verilmesi gerekir , böylece kirli ve yalan habercilik önlenmiş olabilir.....
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    sözcüğün işi görevi o ağa babalarin emrinde ne derseler onu yazar yoksa muslukları kapanır kuruluş gayesi o
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den sur katiliyle ilgili açıklama: Cumhurbaşkanımız MYK'da net mesajı verdi
Türkiye Gazze'den elini hiç çekmedi! 1 yılda dev yardım