RTÜK yasayı uyguladı, Doğan çıldırdı
RTÜK, izinsiz yayın yapan 20'ye yakın kanalın yayınına son verdi. Bunlar arasında Doğan'a ait TV'ler de var. Doğan medyası, karar üzerine küplere bindi.
Aydın Doğan medyasının, RTÜK Başkanı Zahit Akman’ın şahsına yönelik saldırılarda bulunmasının nedeni, alınan son RTÜK kararı ile ortaya çıktı. RTÜK’ün izinsiz yayın yapan televizyonların yayınlarını durdurma kararı alması, Aydın Doğan medyasının saldırı nedenini günyüzüne çıkardı.
RTÜK aldığı son kararla birlikte Doğan Grubu’na D-Smat’ta yayın yapan 11 kanalla birlikte 20’ye yakın televizyonun yayınını durdurdu. Durdurma gerekçesi, “izinsiz yayın yapma”. Bir diğer ifade ile hukuksuzluğun önüne geçmek.
RTÜK’ün, izinsiz yayın yapan televizyonları kapatma kararı almasını Doğan Grubu, kendine yönelik saldırı saydı. Aydın Doğan’a büyük irtifa kaybettiren kararın aslında bir misilleme olduğunu savunan grubun gazeteleri kılıçları çekti.
RTÜK tarafından yayınları durdurulan Doğan Grubu’na ait 11 kanalın illegal olarak yayın yaptığını kabul eden Doğan Grubu, RTÜK’ün bu hukuksuzluğa son vermesini ise kabul edemedi.
RTÜK’ün bu uygulamayı, Zahid Akman hakkında yayınladıkları haberlere karşılık olarak yaptığını ileri süren Doğan Grubu gazeteleri, illegalliklerini de tek tek açıklamış oldu.
KAÇAK YAYINLA İHALEYE GİRDİ MAÇLARI ALDI
Yayın izni almadan 11 kanalını hayat geçiren Doğan, bu da yetmezmiş gibi, kaçak yayın yapan kanalları adına ihaleye girdi ve resmi anlaşmalar yaptı. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın sezon öncesi hazırlık maçları ve iç sahada oynanan UEFA Kupası maçları ile birlikte Bank Asya Ligi 1. Ligi’nin yayın haklarını D-Smart adına alan Doğan Grubu, kaçak yayın üzerinden ihalelere girdi.
Bu kaçak yayınları izlettirmek içinde D-Smart Paketi’ni para karşılığında binlerce aboneye sattı. Binlerce kişi parasını peşin ödeyip aldıkları D-Smart paketindeki 11 kaçak kanalı izleyemeyecek.
HANGİ KANALLAR KAPATILDI
İki yıldır yapılan Hukuksuzluğa son veren RTÜK’ün hedefinde iddia edildiği gibi sadece Doğan Grubu mu var? Hayır. RTÜK’ü hedefinde sadece Doğan Grubu yok. RTÜK D-Smart’ta 11, Digitürk’te 3, Türksat’ta da 14 kanalı "lisanssız yayın yaptığı" gerekçesiyle kapatma kararı aldı.
Bu bilgi Hürriyet Gazetesi’nden. Üstelik D-Smart’ın dışında olan kanalların dikkat çeken farklı bir yönü var. Albayraklar Grubu’nun TVNET ve Konya’nın yerel televizyonu KONTV de kanalı da kaçak yayın yapanlar arasında. Basında çıkan haberlere göre RTÜK, TV 5, Kanal 1, TV 8, Net TV, Tempo, Tatlıses, Kon TV, Marmara ve Ses TV'nin de vericilerinin kapatılmasına verdi.
-
Salih Erdurucan 16 yıl önce Şikayet EtHukuk Her Zaman Hukukdur.. Bir yorumcumuz merdivenler adım adım çıkılır demiş ! çok doğru, 6 yıldır bu hükümet kol kanat germiş şimdi aklına gelmiş, neden acaba. Geç tecelli eden adalet adalet değildir. Adaleti ismine koymakla bu işler olmuyor maalesef. Son derece doğru bir karar olmasına rağmen böylesine bir çekişmeden sonra uygulanması pis kokular getiriyor insanın aklına.Beğen
-
Yns Atll 16 yıl önce Şikayet EtSAÇMA KANALLAR WARKEN. Lütfen gereksizleri durdurun bu kanallar zaten wardı we bizde izliyoruz kanal 7 nin yanı sıra bunlardan da güzel olanlar war lütfen rtük bu kanalları kapatmayın TeşekkürlerBeğen
-
Önder Ayaz 16 yıl önce Şikayet EtAğzından köpük saçan kudurmuşlara ... bu daha iyi günleriniz ... bizim daima inandığımız bizlerle birlikte olan Yüce Rabbimizin izni ile topunuzun gerçek layıkı olduğu seviyeye getirecez....bu daha iyi günleriniz .... bunca yıl ülkeyi yeyip bitirdiniz...Atatürkü kullanıp laikliği cumhuriyeti kullanıp ülkeyi yeyip bitirdiniz...çok şükürki zengin bi ülkeymişizde bu aç oğlu açlar yiye yiye bitirememişler...şimdi yiyemedikleri için kudurmuşçasına çamur atıyorsunuz...sizin devriniz bitti.....Allah'ın izniyle bu ülkeyi kurtaracak insanlar çalışacak..Beğen
-
taner 16 yıl önce Şikayet Etçok komik. çok saçma ya bu kanallar yıllardır yayın yapıyor uydu üzerinden veya karasal. böyle saçma sapan karar mı olur? bu zamana kadar aklınız nerdeydi? uyduda sadece 4 klip ve saçma sapan şeyler yapan kanallar var kapatacaksan onları kapat madem iş yapacaksın.Beğen
-
Türk Oğlu Türk 16 yıl önce Şikayet Et'Niçin şimdi?' diye soranlara cevap.... Siz sıktınız ama ha. Herşey zamanıyla. Sen 100 basamaklı merdiveni bir adımla mı çıkıveriyorsun, halkın kanına 'derin derin' saplanmış o yaratıkları bir hareketle Hükümet çekebilsin, hortumlarını kesebilsin? Merdiven basamak basamak çıkılır, bu parazitlerden de ancak sırasıyla kurtulur. Bu Parti sırf Uzan ve Ergenekon'un üstüne gittiği için bir kaç dönem daha kolaylıkla seçim alır. Ve unutmayalım AKP'li olmayanlar: Bütün bu belalar sizin Koalisyonunuzdan kalma bize. Ordan bilmezleri oynamasın o Bahçeli!Beğen