O müdüre CNNTURK'te Müjde Ar linçi

CnnTürk'te 5N1K yapımcısı Cüneyt Özdemir, Eğitim-Sen Başkanı Zubeyde Kılıç’la bir oldu, Müjde Ar'ın hakaret ettiği Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan’ı canlı yayında linç ettiler. İşte o video!

GİRİŞ 06.05.2010 18:30 GÜNCELLEME 06.05.2010 18:30
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Hakan GÖKSEL'in haberi

CnnTürk’te yayınlanan 5N1K programı yapımcısı Cüneyt Özdemir’in dünkü konuklarından biri Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan’dı. Eğitim Sen Başkanı Zübeyde Kılıç’ın da telefonla katıldığı programda Müjde Ar’ın Ceylan’a sarf ettiği ‘sübyancı’ ve ‘hangi tarlada yetişmiş’ sözleri Özdemir ve Eğitim-Sen Başkanı Kılıç tarafından adeta cansiperane savunulurken, hakarete uğramış ve hukuk tarafından haklı bulunmuş Müdür Ceylan, canlı yayında haksız duruma düşürülmeye çalışılarak adeta linç edildi.

HAPİS GETİREN HAKARET

Müjde Ar programında İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan’ın, 17 Mayıs 2009’da yaptığı, “öğrencilerin okul çantaları, araç ve gereçlerinde kullanılan yabancı hayali kahramanları içeren resim ve figürlerin yerine Nasreddin Hoca ve Keloğlan gibi Türk milli kahramanlarının figür ve resimlerinin kullanılacak” açıklamasını eleştirmişti.

Ceylan’ın, 'Neredeyse müstehcenliğe yakın resimler, çocukları hayal dünyasında gezdiriyor, gerçeklerden koparıyor' sözlerine hakaret dolu yorumlar yaparak; 'Bunun adı sübyancılıktır. Hangi tarlada yetişiyor bu Milli Eğitim Müdürleri' demişti.

31 Aralık 2009’da dava görülmeye başladı ve 5 Mayıs’ta davada karar çıktı. Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesi Müjde Ar’a 11 ay 20 gün hapis cezası verdi.

EĞİTİM SENDİKASI MESLEKTAŞINI DEĞİL KÜFÜRÜ SAVUNDU

Cüneyt Özdemir, Ceylan’ı konuk ettiği programında önce Ceylan’ı dinledi. Ceylan’a ‘hapis kararı çıktı bunu doğru buluyor musunuz?’ diyen Özdemir ilerleyen dakikalarda canlı yayına Eğitim-Sen Başkanı Zübeyde Kılıç’ı aldı.

Kılıç konuşmasında, ‘Basın özgürlüğünün tartışıldığı bu günlerde Müjde Ar’a yapılanın haksızlık olduğunu iddia etti. Milli Eğitim Müdürü Ceylan’ı eleştirerek Eskişehir’in eğitim sorunlarını öne sürüp yakındı. Müjde Ar’ın hapis cezası aldıran davanın bir eğitimci tarafından üzüldüğünü açıklayan Kılıç, Ceylan’ı çocukların hayal dünyasına müdahele ile suçladı. 

Kendisi de bir eğitimci olan ve Eğitim Sendikası’nın (Eğitim-Sen) Genel Başkanlığı yapan Zübeyde Kılıç’ın tek sözünü etmediği kişi İbrahim Ceylan oldu. Müjde Ar tarafından canlı yayında hakarete uğramış ve mahkemece de bu karar tescillenmesine rağmen, Kılıç adeta canlı yayında Müjde Ar’ı ve ettiği küfürü savundu.

ÖZDEMİR: YOKSA BİZ DE DAVALIK OLACAĞIZ

Özdemir’in masum başlayıp ortalarına doğru kurgulanmış izlenimi veren programdaki linç hareketinde sıra Özdemir’de idi. Ceylan’a ‘Müjde Ar’ın hapis cezası almasına seviniyor musunuz?” diye sordu.

Ceylan’ın Eğitim Sen Başkanı Kılıç için ‘Bir eğitimcinin televizyonda küfür edilen meslektaşına değil de küfre eden programcıya sahip çıkması ibret vericidir’ sözleri üzerine Özdemir sözü yine farklı konulara çekerek “bu davada ısrarcı mısınız?Vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?” gibi sorularla ısrarcı oldu.

Özdemir, Ceylan'ın sözlerine tahammül edemeyince, 'bitirelim yoksa biz de davalık olacağız' diyerek başka konuya geçti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 107
  • demokratmühendis 14 yıl önce Şikayet Et
    Bravo. Müdürü alkışlıyorum arkadaşlar..
    Cevapla
  • mesut er 14 yıl önce Şikayet Et
    Müjde Ar Filmleri... Müjde Ar, kendi filmlerinin toplumun ahlaki gelişimindeki katkısına baksın önce.. Hükümeti karala da nasıl karalarsan karala furyasıdır gidiyor.. Elinde yayın gücün varsa güzel giyimli, entel görünümlü tipleri çıkart ekrana saldır saldırabildiğin gibi..
    Cevapla
  • KAZIM AK 14 yıl önce Şikayet Et
    YORUM. Telefondaki sözde sendikacı kadına bak yorum diyor o yorumlardan bende sana yaprım ama terbiyem müsait değil.
    Cevapla
  • darbesavar 14 yıl önce Şikayet Et
    fabrikatör patentli gazetecilik .... perinceğin sol kolu cüneyt özdemir sağ kolu soner yalçındır sağ bacağı apo sol bacağı ergenekondur
    Cevapla
  • Hasan Topal 14 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah. Bu Milli eğitim müdürünü Ayakta Alkışlıyorum. Bu kadar güzel projelerle bu kadar iyi işler yapmaya çalışan ve bu kadar da güzel konuşan müdürlere ihtiyacımız var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'ezan' çıkışı! Peki gerçek ne?
ABD Kongresinde Netanyahu'yu ayakta alkışlayanların ne kadar para aldıkları ortaya çıktı