Vakit'e 'Nazi' soruşturması
Vakit gazetesinin Almanya yayınında Nazi dönemi ile ilgili iddiaların abartıldığını, soykırımın bir siyonist yalanı olduğunun yazılması üzerine başlayan tartışma, polise ve mahkemeye yansıdı.

1 Aralık tarihli Vakit gazetesinde Nazi dönemi ile ilgili olarak yazılan ve o dönemde yapılanların Yahudilerin bir kışkırtması olduğunu öne süren Hasan Karakaya imzalı yazı, daha sonra federal parlamentoda gündeme getirilmiş, CDU milletvekili Kristina Köhler yazıdan parçalar okumuştu.
Kristina Köhler'in konuşmasına Yeşiller milletvekili Ekin Deligöz, "Vakit Türk basınını temsil etmiyor, sizde de benzer şeyler yazan gazeteler var" diyerek itiraz etmişti.
Yazıda, "Gerçek şudur ki, soykırım yoktur... Şu meşhur gaz odaları da bir yalandan ibarettir" sözlerinin yer alması, federal suç dairesinin harekete geçmesine yol açtı. Gazetenin daha sonra milletvekilinin resmini basarak yayınını sürdürmesi ise tehdit olarak yorumlandı.
Berlin Anayasayı Koruma Dairesi Sözcüsü Claus Guggenberger "Eğer gazetenin basıldığı yer olan Hessen'de dava açılmazsa biz bir dava açacağız. Vakit gazetesi sürekli olarak antisemitist yayın yapıyor" dedi.
Berliner Zeitung, konuyla ilgili haberinde Frankfurt'ta basılan Vakit gazetesinin Moskova'daki tiyatro baskınını gerçekleştiren Çeçenleri "özgürlük savaşçısı" olarak nitelediğini ve Hessen Anayasayı Koruma Dairesi'nin gazeteyi uzun süredir izlemekte olduğunu da belirtiyor.
HABERVAKTİ.COM