Jandarma uzman erbaş başvuru sonuçları açıklandı mı? Adaylar hangi sınavlara girecek?

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 5 bin uzman erbaş alımında başvurular 31 Ocak tarihinde sona erdi. İlana başvuru yapan adaylar, sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki JGK başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Jandarma uzman erbaş başvuru sonuçları açıklandı mı? Adaylar hangi sınavlara girecek?
Jandarma uzman erbaş başvuru sonuçları açıklandı mı? Adaylar hangi sınavlara girecek?
GİRİŞ 17.02.2021 10:28 GÜNCELLEME 17.02.2021 10:28

Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş başvuru sonuçları için sona gelindi. Adaylar başvurularının kabul görmesi halinde adaylar sözlü sınavlara katılım sağlayacak. Başvuruları uygun görülen adayların seçme sınavlarının ne zaman, nerede ve ne şekilde icra edileceği, başvurusu kabul edilerek kontenjana girmeye ve sınav ücretini yatırmalarına müteakip ayrıca bildirilecektir. 

JANDARMA UZMAN ERBAŞ SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine çeşitli konumlarda 5 bin kişilik alım yapacağını Ocak ayında yayınladığı kılavuzda duyurmuştu. Gelen açıklamaya göre; adaylar https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris resmi site üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecek. Öte yandan adaylar olumlu sonuç aldıkları takdirde sözlü sınava katılım sağlayacak.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan ilanda sonuçların açıklanacağı tarihe henüz yer verilmedi. Ancak, jandarmaya geçen dönem yapılan uzman erbaş alımında sonuçlar 2 hafta sonra açıklanmıştı. Buna göre, 31 Ocak’ta sona eren başvuruların sonucunun bu hafta açıklanması bekleniyor.

KAÇ KATI ADAY ÇAĞRILACAK?

Her kadro için 5 katı aday çağrılacak. Çağırmalar ise şu şekilde olacak:

KPSS notu ile lisans, ön lisans ve ortaöğretim (Lise) eğitim seviyelerinde başvuru yapan adaylarda KPSS notu yüksek olanlardan başlayarak sırasıyla, İlköğretim (ortaokul) seviyesinde başvuru yapan adaylarda ise yaşı küçük olan adaylara öncelik verilecektir.

ADAYLARIN GİRECEĞİ SINAVLAR

Başvuruları uygun görülen adayların seçme sınavlarının ne zaman, nerede ve ne şekilde icra edileceği, başvurusu kabul edilerek kontenjana girmeye ve sınav ücretini yatırmalarına müteakip ayrıca bildirilecektir. Adaylar sınavlara gelirken yanlarında; cep telefonu, hesap makinesi, çağrı cihazı, fotoğraf makinesi ve benzeri eşyalar getirmeyecektir. Sınavlar beş aşamada icra edilecektir. Her bir aşamada başarılı olan adaylar bir sonraki aşamaya geçebilecektir.

Ön Sağlık Muayenesi

 Adaylar, giriş koşullarında belirtildiği şekilde; genel vücut yapısı, ağız, çene ve diş yapısının düzgün olması, frengi, kellik, yüzünde fazla miktarda çiçek bozukluğu, çıban, yara ve yanık izleri, vücudunda dövme, dilinde pelteklik, tutukluk, kekemelik ayağında düz tabanlık ve gözünde şaşılık, renk körlüğü vb. sağlık kusurlarının bulunmaması yönünden muayeneye tabi tutulacaktır.

Yazılı Sınav

İlköğretim (ortaokul) mezunu adaylara yazılı sınav uygulaması yapılacaktır. Sözel (Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Yurttaşlık Bilgisi vb.) ve sayısal (Matematik, Genel Yetenek vb.) konulardan yapılacak olan sınav (20) puan üzerinden değerlendirilecek ve adayların en az (10) puan alması gerekmektedir.

Fiziki Yeterlilik Sınavı (FYS) (Spor Testi)

Adaylara uygulanacak FYS konuları ve baraj değerleri Tablo-3’te belirtilmiştir. Belirtilen FYS barajlarını geçen adaylar mülakat ve uygulama sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Adaylar yanlarında eşofman, şort ve spor ayakkabısı getirecektir.

Uygulamalı Meslek Bilgisi Sınavı

Uygulama sınavı gerektiren branşlara müracaat eden adaylar hangi branşa müracaat etmişse o branşta uygulamalı meslek sınavına tabi tutulacaktır. Uygulamalı meslek sınavı 30 puan üzerinden değerlendirilecek, adayın başarılı olabilmesi için 15 ve üzerinde puan alması gerekmektedir (Uygulama sınavından 15 puanın altında not alanlar mülakat sınavına alınmayacaktır).

Mülakat Sınavı

Yazılı, Ön Sağlık Muayene, FYS (Spor) ve uygulamalı meslek bilgisi sınavlarında başarılı olan adaylar, mülakat sınavına alınacaktır.

Mülakatta; adayın konuşma yeteneği, ses tonu, heyecan durumu, çok yönlü düşünme, davranışlardaki denge, kendine güven gibi hususlar gözlenerek elde edilen bilgiler Mülakat Komisyonunca değerlendirilecektir. Sınav mülakat komisyonu ile aday arasında yüz yüze, sözlü iletişim şeklinde, soru-cevap yöntemi uygulanarak gerçekleştirilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kartalkaya'daki yangın faciasının ardından mide bulandıran fırsatçılık!
CHP'li belediyeden milyarlık arazi vurgunu! Bakanlık inceleme başlattı